Директорката на детска градина "Радост" е в болница със счупен таз след сблъсък с родител. Бащата Красимир Вучков пък твърди, че детето му е удряно. Той е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен го грози лишаване то свобода от 2 до 10 години, обясни наблюдаващият прокурор Стоянова.

Случаят е от миналия вторник следобед. 43-годишният Вучков ударил Тодорка Хърсева в лицето на входа на учебното заведение. Жената паднала на земята, при което си счупила тазобедрена става и кост на левия крак. По спешност тежко пострадалата била откарана в София в "Пирогов". Оперирана е и вече се чувства добре. Бащата е бил задържан за 24 часа, след което му е повдигнато обвинение. 

Вероятната причина за бруталната постъпка е случка отпреди десетина дни. В няколко групи в социалната мрежа Фейсбук бащата беше качил клипче, в което се караше с работещи в детското заведение. На видеото той крещеше на служителки и настояваше да дойде директорката. В коментар в поста си беше написал, че детето му било ударено, паднало на земята и от стрес се изпуснало в гащите. Дрехите на 3-годишния му син били скрити, за да бъдат изчистени и прикрити следите.

По време на скандала в детската градина била извикана полиция, която да го усмири. След инцидента Вучков спрял да пуска детето си на детска градина и на свой ред подал сигнал и до прокуратурата. След това е последвала разправията с директорката. 

Обяснението за инцидента на Красимир Вучков е, че жената паднала сама, съобщи Нова телевизия. "Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, виждам, че тя полита и пада. Чух, че казва: "Ей това ти е най-голямата грешка", казва родителят. Той има съмнение, че счупването не е реално, защото видял, че жената се изправила.

Община Свиленград е назначила комисия, която да провери имало ли е насилие над детето в ДГ "Радост". Според кмета Анастас Карчев комисията не е установила нередности. Той допълни, че директорката се възстановява, но все още се намира в болница "Пирогов". Община Свиленград осигури допълнителна охрана на детските градини в града след инцидент, при който пострада директорка на детско заведение, съобщи за БТА кметът на общината Анастас Карчев.

С персонала на детската градина в момента работи и психолог, който да помогне за преодоляване на стреса от станалото с колежката им, допълни кметът Карчев.  

Златка Иванова работи в детската градина и е станала свидетел на сблъсъка. По думите й, след като детето не присъствало в градината в продължение на 15 дни, бащата дошъл и питал кой е инжектирал детето му. Директорката се опитала да обясни, че подобни манипулации се извършват само от личните лекари на децата, а той нанесъл удар с лявата ръка върху дясната страна на лицето на директорката Хърсева, твърди още Иванова. В следствие на удара, жената счупила тазобедрената си става.