Ръководството на "Пирогов" е поставило под домашна карантина всички свои служители, които са били на смяна през деня във вторник, при постъпването в болницата на починалата ден по-късно от коронавирус жена, съобщава "24 часа".

Абсолютно всички, които са имали контакт с нея при оказването на първа помощ, реанимирането й, интубирането и превеждането й в реанимация са били издирени по списък и разпуснати в 14-дневна домашна карантина.

Става въпрос за санитари, лаборанти, медицински сестри и лекари на смяна в спешното отделение, които са съпроводили жената в шокова зала, след като тя е колабирала.

Не е ясна точната бройка на медицинския персонал. Това са хора извън персонала на Второ вътрешно отделение, който в момента е под карантина в самата сграда на въпросното отделение, в което пък от неделя до вторник лежеше съпругът на починалата. Самият той, от вторник през нощта, е преместен и изолиран в токсикологията.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в "Пирогов" 66-годишна жена.