Прибирането на сънародниците ни от съседните страни в последния ден от уикенда се оказа предизвикателство, след като пред такова се изправиха и на излизане от България в петък, а след това и в събота

"Гранична полиция", според данните от 18 часа, отчете интензивен трафик на граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия

Най-натоварено бе на границата с Гърция, като отново най-желаното място за влизане и излизане от страната се оказаха "Кулата" и "Маказа".

През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси, припомниха от "Гранична полиция". От там съветват хората, които пътуват към Гърция, да използват за преминаване, освен "Кулата" и "Маказа", и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода". 

На границата с Турция трафикът бе интензивен на "Капитан Андреево" и на "Лесово" на вход и на изход за леки и товарни автомобили. 

Натоварено бе движението за леки коли и на "Калотина" на границата със Сърбия. В зоната на граничния пункт се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства, припомня БТА. 

Интензивен трафик за товарни автомобили и на граничните пунктове "Видин", "Оряхово и "Кардам" на изход към Румъния. На ГКПП "Русе" трафикът бе интензивен за леки автомобили на изход.

ГКПП "Силистра" пък не работи от 05:30 ч. поради технически проблем и в двете посоки. Трафикът е пренасочен към граничния пункт "Силистра" - ферибот.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация, съобщават от "Гранична полиция". 

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"-"Липница" и "Крушари"-"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 

Нормално в неделя бе преминаването само през пунктовете с Република Северна Македония.

Сериозен трафик затапи и пътя Созопол-Бургас. Причина за интензивния трафик и километричната опашка там, освен края на уикенда за летуващите, е и изтеглянето на почитателите на Джулай морнинг, които и тази година изпълниха Южното Черноморие.