Жестокото убийство беше извършено в нощта на 3 септември 2012 г. на паркинга пред хотел „Гларус” в Слънчев бряг. Тогава 30-годишната Мария, която беше управителка на бара в комплекса, се качвала в автомобила "Ауди Q7" на 18-годишния си приятел - футболиста от Несебър Симеон Куминков.
29-годишният Менашки я нападнал с нож, нанесъл й 7 рани и я убил на място, като намушка и приятеля й.

Апелативният съд намира за правилен извода на Окръжния, че на Менашки следва да се определи наказание доживотен затвор, но тъй като делото се гледа по съкратено съдебно следствие, то трябва да се замени с 25 години лишаване от свобода. 

Експолицаят е осъден и да заплати на бащата на убитата 150 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, а също и 2000 лв. за имуществени вреди - за разходите за погребението. Подсъдимият трябва да заплати и 20 000 лв. на приятеля на Златанова.

И двете съдебни инстанции приемат, че Менашки е умъртвил младата жена с особена жестокост и предумишлено.

"Като има предвид отегчаващите отговорността му обстоятелства – начина на умъртвяване на жертвата, страданията й, трайността на престъпния умисъл и проявената престъпна упоритост, липсата на провокация за тези действия, негативните характеристики на подсъдимия и причините за дисциплинарното му уволняване от работа, съдът установява, че той е личност с висока степен на обществена опасност", пише в мотивите на магистратите.

Те приемат, че определяне на по-нисък размер или увеличаване на наказанието от 25 години ще бъде несправедливо и обществено неоправдано. По повод искането на частния обвинител за налагане на наказание 30 години лишаване от свобода, съдът коментира, че предвид наличните смекчаващи отговорността му обстоятелства, принудителното му изолиране за по-дълъг период от време не може да го мотивира да се поправи и превъзпита към спазване на законите и добрите нрави. 

Решението на Апелативния съд веднага е обжалвано пред Върховния касационен съд и от подсъдимия, и от двамата частни обвинители и граждански ищци.