Александър Иванов е бил арестуван вечерта в неделя, а в понеделник по обяд е пуснат. По случая е образувано бързо полицейско производство, предаде БНТ.

Пред разследващите тийнейджърът е обяснил, че е видял случайно оръжието и бил забелязан с него в ръка точно, когато решил да го разгледа.

В петък той ще посети Бургаския районен съд, за да бъде запознат с обвиненията и наказанието, което ще получи, предаде БЛИЦ.

Арестът на Алексей Иванов стана известен, след като по-рано от полицията съобщиха, че 16-годишен младеж с инициали А. И. е задържан от служители на бургаската жандармерия, след като съвсем спокойно демонстрирал, че притежава 22-калибров пистолет „Валтер”, зареден с един пълнител и девет патрона. Тийнейджърът бил проверен от органите на реда на 5 август около 21 ч. в района на хотел „Хризантема”. Той е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство, се съобщаваше в полицейската сводка.

Това е втори скандал, свързан с името на Малката Барета това лято, отбелязва e-Burgas.com.  Само преди месец името му бе замесено в тежка автомобилна катастрофа на пътя София – Бургас до село Шивачево, при която смъртта си намериха няколко човека. 

Александър Иванов е само на 16 години и въпреки че не е филмова звезда, вече имал двама бодигарда, хиляди левове джобни парички на седмица и личен шофьор, пишат на свой ред други издания. Навсякъде се движил с тежък антураж и орди напористи фенки. Макар да е крехът и слаб младеж, никой не смеел да го закачи.
Единственото място, на което не следват неговите орханители, е пистата за сноуборд. От няколко години той упорито тренира този екстремен спорт и има десетки титли в своята възрастова група.
Сред най-добрите му приятели са децата на покойния сикаджия Бай Миле – Милчо и Йоана, както и синът на покойния турски бизнесмен Явуз Капоноглу – Мурат.

Бащата на Александър Иванов

Златомир Иванов е бивш спортист и някогашен служител в отряда за борба с организираната престъпност. Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на групировката "Аполо и Болкан". Участва в няколко десетки компании за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. През февруари Софийският градски съд (СГС) осъди Златомир Иванов на осем години затвор по обвиненията за ръководене на организирана престъпна група, занимавала се с търговия на наркотици.