Дисциплинарна проверка срещу служител на Районното управление на полицията във Велико Търново разпореди Областната дирекция след клип на бруталност в социалните мрежи. Видеото показва как униформен псува и обижда грозно младежи, събрани на купон.

Клипчето има хиляди споделяния и стотици коментари.

Преди около две седмици полицейски екип пристига в апартамент във Велико Търново по сигнал за нарушаване на нощната тишина, подаден от съседи. Видеоклипът, заснет с телефон в жилището, показва как единият от униформените е особено агресивен - крещи, рита, псува и сипе нецензурни изрази срещу непълнолетните. От гневния пост на качилия материала в социалните мрежи Марио Дулев става ясно, че момчетата-нарушители са 15-16-годишни юноши на футболните отбори "Етър" и "Локомотив" Дряново.

"С какво впечатление ще останат младите хора от органите на реда, дали след тази сцена на диктат, която им предстаави милиционера ще станат читави граждани на демократичното общество и ще уважават повече реда, законността и онези, които я представят и пазят? Грубиянщина и простащина и насилие в българските институции, грубиянщина, простащина и агресия в българската полицията.. Защо така? Къде е грешката? Може би тръгва от мантрата "И аз съм прост, и вие сте прости"..Минава през парламента и институциите и се приземява на всеки квадратен сантиметър в България. А после се чудим, защо два милиона млади души се изнесоха от родината.. " - пише още Дулев.

По случая е разпоредена проверка срещу двамата полицаи, посетили сигнала на тел.112. По предварителна информация има данни, че само единият е нарушил служебната дисциплина и е превишил правата си. Това е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ - Велико Търново от няколко години и с добри служебни атестации до момента.