Кой е виновен и защо се стигна до трагедията край Своге в събота, при която 17 души загубиха живота си след фаталното преобръщане на автобус? В момента има само един обвиняем - шофьорът на автобуса. Той ли е истинският виновник?

Dir.bg ви представя гледната точка на младата учителка Леда Аврамова, представен в поста й във Фейсбук:

"Шофьорът Григор Григоров ни возеше всеки път, когато пътувахме извън София с колегите от 58-о училище. Най-малко два пъти годишно. Управляваше си автобуса уверено и спокойно, не караше рисково, мил, кротък и съобразителен човек, професионалист, с когото винаги съм се чувствала сигурна и защитена. Присъствието му беше ненатрапчиво, а едновременно с това - винаги беше там, където е нужно. Мисля, че училището използваше услугите на фирмата и за екскурзии на децата, всички винаги бяха доволни.

"Вижте шофьора на автобуса-ковчег", чета в заглавие. Все се надявах да не е той... Ей това ще остане от този човек, от живота му, преминал в достоен труд и усилия. В нашата държава-ковчег, в която едноличното спасение се е превърнало в единствена цел.

Жертвите не са 17. Поне 18 са. И още ще има, ако продължим по същата магистрала. Караме, и по-точно пързалят ни по една магистрала с трикольори за рязане на всеки 100 метра и с разноцветни кръпки на всеки 6 месеца. Носим се от дупка към дупка - безхаберни, вторачени в личните си дела, убедени, че "държава няма" и "нищо не може да се направи". Жертви на самите себе си върху територията, асфалтирана от близки на нечие сърце и джоб фирми. Напред към пропастта."