Поводът за скандала е било агресивното държане на  Сидеров към жена, която искала да си купи цигари. След това Сидеров е започнал да блъска по магазина, счупил е монетника и е хвърлил останките му вътре, обвинявайки продавача, че продава цигари без акциз и наркотици.

Александрина и Йордан Симеонови, които са собственици на търговския обект пристигат на място след 15 минути и виждат, че народният представител е буен, предаде bTV.

В този момент реших да го снимам, той ми изби телефона от ръката, всички са ми свидетели и ме стисна за лакътя”, разказва още Симеонова. Виждайки това, собственикът Йордан Симеонов застава между съпругата си и лидера на "Атака", а Десислав Чуколов прегражда пътя към  Волен Сидеров.

Именно тогава идва и физическата саморазправа - по думите на Симеонов Чуколов го е ударил.

Полицията е пасивна. В началото Сидеров ми взе личната карта и полицая не реагира, разказва още собственикът на магазинчето и заяви, че органите на реда не са реагирали на физическата саморазправа.

„В един момент се оказа, че останаха само хора на Волен Сидеров, които пристигнаха с три коли по-късно”, разказва още Симеонов. По думите му полицията е разчистила периметъра, като постепенно е избутала свидетелите.  Лидерът на „Атака” е бутал зам.-началника на СДВР, който отказал да коментира ситуацията.

Полицията: До последно се работи по случая

По думите на старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, сигналът за скандала е подаден през телефон 112 в 22:30 часа.

„Полицаите са разделили двете групи и са докладвали на дежурния, който е изпратил допълнителни сили”, допълни още Маринов.
Няма арестувани в случая, тъй като полицаите са разпознали народните представители, които имат имунитет, каза още комисарят.

За да бъде арестуван народен представител, трябва да са налице доказателства за тежко престъпление.

„До последно се работи по случая, разпитани са много свидетели, като част от тях потвърждават случилото се и дават данни относно действията на народните представители”, информира още Маринов.

„Не искам да бъда твърд в определението, но за мен лично, те са унижение за институцията, която представляват”, заключи представителят на полицията..

Служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити. На място е бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Продължават разпитите на свидетели. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай на аерогарата във Варна. Преди това той предизвика скандал в самолета с френския дипломат Стефани дьо Мортие.

В края на 2013 година Сидеров и негови съпартийци предизвикаха пиянски скандал в ресторант в Брюксел.

Партия Атака изпрати съобщение до медиите

В него се казва, че лидерът на партията Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са били блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата, и че органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София.

От Атака обясняват, че снощи възрастен мъж е спрял Волен Сидеров и го е молил да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп". Мъжът дава на Сидеров кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект.

От партията изпратиха и снимка на кутията с цигари, която възрастният мъж дал на Сидеров и Чуколов По думите му на това място се продавали и наркотици.

Така след получената информация за продажба на контрабандни стоки и наркотици в магазин в центъра на столицата, Сидеров и Чуколов подават сигнал на телефон 112. Според съобщението на Атака, притеснени собствениците на магазина се нахвърлят срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа.

Органите на реда пристигнали със закъснение, като заедно с тях дошла и агитка от около 20 дрогирани и пияни младежи, които също търсели конфронтация с депутатите от Атака, твърдят от партията.

Според съобщението от партийната централа, полицаите не само не реагирали на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекавали действията им.

Сидеров смята, че срещу него се подготвя поредната серия от оклеветяване. „Изтърканата дъвка с ударения полицай отново се вади, не съм удрял нито полицай, нито цивилен, нито във Варна, нито тук”, заяви той.