Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай на аерогарата. Преди това той предизвикал скандал в самолета с френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Депутатите от "Атака" представиха пред Софийския градски съд версията, че не друг, а Волен Сидеров е бил жертва на обиди и удари, предаде БНТ.

Първа бе разпитана бременната Деница Гаджева, която живее на семейни начала с лидера на “Атака”. Тя обаче се развълнува прекалено, докато разказваше какво било отношението към партията през 2013 година, разплака се и съдът даде десет минути почивка.

“Докато ние предлагаме увеличаване на заплатите, увеличаване на пенсиите, някакви гнусни соросоидчета, спокойно мога така да ги нарека, ни замерваха с камъни. Това беше една цяла година, докато се стигна до летище Варна”, заяви пред журналисти Гаджева.

Волен Сидеров пък за пореден път обвини френското и американското посолство, че са организирали политически процес срещу него, за да бъде отстранен като депутат и "изваден от политиката".

Разказите на националистите си приличаха, но бяха коренно различни от тези на останалите свидетели по делото, станали очевидци на скандала.

Според съпартийците на Сидеров, на борда на самолета Стефани Дьо Мортие обидила значката на “Атака”. Но нямало скандал, нито дори повишаване на тон.

За тази госпожа Аз-ът, първата буква от глаголицата е гнусен. Това го е казала на български за "гнусния" със сигурност, след което започнала да говори на някакви славянски езици. След което е казала f..k yourself на чист английски”, обясни Деница Гаджева.

После в автобуса към терминала друг пътник от самолета - Димитър Бахнев, неочаквано подвикнал на лидера на “Атака” – “ей, простак нещастен”, а на излизане от летището им показал среден пръст. Тук вече имало разправия, но полицаите не само не съдействали на депутатите, а ги бутали, докато националистите учтиво искали само данните на Бахнев, за да си търсят правата в съда.

Бащата на младежа зашлевил депутата Илиян Тодоров, а полицаят Костадин Колев, който според прокуратурата е пострадал, ударил Волен Сидеров в корема.

Делото продължава през октомври.