Мечев и още няколко криминално проявени пребили водача след катастрофа в кв. "Бояна" във вторник вечерта и го накарали да напише в протокола, че той е виновен.

Срещу Гаргата е образувано досъдебно производство за това, че на 13.03.2018 г., около 18.45 часа, на бул. „България” пред № 83, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и тези действия по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм. Той изрекъл обидни реплики спрямо шофьора В. и се изплюл  неколкократно в лицето му, като го блъскал и дърпал. Описаното деяние представлява извършено хулиганство според Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на Мечев за срок до 72 часа, като на 17 март от съда ще бъде поискано да му наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев коментира, че лошото е, че потърпевшият шофьор "започва да обяснява други работи" под натиск.

Неотдавна Гаргата беше задържан заради подозрения за участие в групово изнасилване и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Италия. Той обаче беше пуснат под гаранция.

Срещу него има и висящо дело в Спецсъда - той е обвинен, че е бил лидер на банда за разпространение на кокаин в София, Разлог и Банско.

Само преди месец пък той е оправдан на първа инстанция по друг случай за хулиганство на пътя - през ноември 2014 година, пак след скандал, той наплюл шофьор, отворил багажника на колата си, заплашил го с брадва и му казал да влиза вътре.