Пред Народното събрание протестиращи се събраха в подкрепа на гладната стачка на Николай Колев - Босия. Те опънаха верига до служебния вход и изискаха депутатите да се срещнат с него.

На 13 юни поетът обяви гладна стачка, след като разпространи декларация срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

До кратък сблъсък с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъдат преместени и граждани да минат през блокадата, предаде bTV.

Манол Глишев, който е един от протестиращите, посочи, че животът на Босия е застрашен и той протестира срещу "престъпленията на министерството на транспорта, ДАИ, министър Московски."

Протестиращият не успя да коментира стачката си. "Да бяхте дошли на втория ден, сега е излишно", заяви той.

До тази крайна мярка - гладна стачка, Босия прибягна, след като уволнени за корупция служители на администрацията бяха повторно назначени, а неговите усилия да привлече вниманието на публичността, се оказаха напразни.

Снимки: Иван Григоров

На 13 юни Николай Колев - Босия обяви гладна стачка

Снимки: Иван Григоров

Босия протестира срещу "престъпленията на министерството на транспорта

Снимки: Иван Григоров

Протестиращите искаха депутатите да се срещнат с Босия

Снимки: Иван Григоров

Протестът прерасна в кратък сблъсък с полицията

Снимки: Иван Григоров

Николай Колев иска незабавна оставка на Ивайло Московски

Снимки: Иван Григоров