Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата, които пребиха военен. 33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление.

Съпругата на Валентин - Атанаска, разказа пред bTV, че не е казала цялата истина на двете им деца. Едното е твърде малко и не разбира още.

"Имаме две дъщери - каката е на 7 години, а малката - на 2. Слава Богу, бебето не разбира, а на каката казах, че тате е ударен в главичката и е в болница, но лекарите ще го излекуват и ще прибере много скоро вкъщи", разказа Атанаска Димова.

Снимка: bTV

Мъжът ѝ не е очаквал ситуацията да се развие по този начин.

"Дали Вальо е можел да отвърне? Според мен той не е очаквал ситуацията да се развие така и да бъде нападнат. Аз винаги съм водила двете ни щерки на демонстрации на армията, в които е участвал. Те са го аплодирали от първия ред и са се гордеели с него. Каката казва: "Гордея се, че това е моят татко", каза още съпругата на Валентин.

Тя отправи и благодарности към всички, които са помогнали на мъжа ѝ и са съпричастни със семейството ѝ.

"Безкрайно много благодаря на всички, които ни подкрепиха. Искам да благодаря на семейството от Сливен, което е спасило живота на съпруга ми. Много искам да им благодаря и да ги помоля, ако могат да се свържат с мен", каза Атанаска.

"Този случай не трябва да остане поредния безнаказан. Тези хора трябва да разберат, че трябва да си понесат наказанието. Не може да се опиташ да убиеш някого и да останеш безнаказан", категорична е тя.

Днес ще бъде извършена операция на военнослужещия, който е със счупена скула след жестокия побой.

"В този момент малко трудно идват думите. Днес е най-важният ден за нас, защото му предстои тази операция",  заяви бащата на Валентин Димов - Георги Димов.

Бащата на пребития от роми военен

Снимка: bTV

Той посочи, че безкрайно много се гордее със сина си, който има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит.

"От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо", отбеляза бащата.

"Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване", допълни още той.

"Бил е пребит почти до смърт. Вярвайте ми", сподели и майката на пребития командос Добринка Димова.

Според нея синът има добра подготовка, но не е искал да се бие с младежите, искал е да им направи забележка и не е очаквал, че ще се стигне до бой.

"Ударите са били само в главата. Искали са да го убият. Това са били деца и аз съм сигурна, че той не е искал да се бие. Просто те са го свалили на земята и са се опитали да го убият", добави тя.

Роднините на военния се надяват, че случаят няма да бъде поредният безнаказан. "Тези хора не трябва да си мислят, че за тях закони няма", категорични са те.

Два поредни дни във Войводиново се провеждат протести заради побоят и местните жители са категорични, че протестите ще продължат.

В петък колеги на военнослужещия също се готвят да участват в голям протест в защита на пребития ефрейтор, нападнат в гръб.

"Неприятен инцидент, но брутално професионално, защото военнослужещият е изненадан в гръб. Всъщност неговото яке е използвано, така че главата и ръцете му да бъдат вързани и е удрян по най-зверския начин", коментира вчера бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада Специални сили.

След протестната вълна снощи живеещите в ромската махала на Войводиново са напуснали къщите си. На място остават полицейски патрули.