33-годишен мъж е в тежко състояние - с травми на главата и комоцио,  след побой от двама младежи от ромски произход на улица в пловдивското село Войводиново на Йордановден.

Инцидентът е станал на 6 януари, около 13,30 часа. 33-годишният Валентин Димов е военнослужеш от Специалните сили. Прибирал се вкъщи след като бил на ритуала по хвърлянето на Богоявленския кръст в Пловдив. На две пресечки от дома му, пред колата му видял двамата младежи, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението. Слязъл от автомобила да им направи забележка. Тогава те го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата. Той се намира в тежко състояние в пловдивска болница и ще бъде опериран. 

Валентин Димов е баща на две деца, участвал е в три мисии в Ирак и Афганистан. В селото го описват като спокоен и добродушен.

Побойниците на 17 и 21 години са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени са медицински експертизи, като според заключението им ще се прецизира и квалификацията по повдигнатото обвинение, съобщават от прокуратурата.

Заради инцидента тази вечер съселяните на пребития военнослужещ организират протест, предаде bTV. Те ще се съберат около 18 часа пред църквата в селото. Очаква се в селото да има засилено полицейско присъствие, за да се избегнат сериозни сблъсъци и да се предотврати превръщането на Войводиново в Катуница 2.