"Българската Коледа" не е просто дарителска кампания, тя е нещо повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се гради върху хуманни ценности. Усилията ни бяха насочени в подкрепа на спасения човешки живот. Това заяви президентът Румен Радев в словото си преди началото на спектакъла "Българската Коледа", което се провежда в Народния театър "Иван Вазов".

"С усилията на всички българи бяха събрани над 2 млн. лева. Целта на кампанията, която откриваме, е да се достави нова високотехнологична апаратура и да има комплексна подкрепа за децата в нужда и техните семейства", каза още държавният глава.

Проучване посочва, че 34% от българите са склонни да помогнат на непознат, а 17% предпочитат да дарят пари. 5% от анкетираните се включват в доброволчески акции. Именно благодарение на хилядите българи, през годините инициативата "Българската Коледа" успя да насочи усилията си в подкрепа на децата в нужда.

От старта на кампанията през 2003 г. до сега са набрани близо 33 милиона лева! С тях са подпомогнати 4388 български деца и е дарена медицинска апаратура на общо 281 лечебни заведения в цяла България.

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"