Заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се замеси в скандал с Нова телевизия, след като обвини репортера на медията Благой Цицелково в разпространение на фалшиви новини. В предаването си по телевизия 7/8 той заяви, че "ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона". Последваха реакции от Нова и Асоциацията на европейските журналисти.

Причината за гнева на Тошко Йорданов стана пряко включване в обедните новини на Нова телевизия вчера, по време на което репортерът каза: "От "Има такъв народ" заявиха, че са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки, включително ДПС и ГЕРБ". По-късно Цицилков обясни, че е направил неволна грешка, обърквайки имената на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри, вън".

Часове по-късно в предаването си "Студио Хъ" по телевизия 7/8 Тошко Йорданов коментира случилото се: "Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир - говоря за Нова телевизия. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам... Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона. Подобни лъжи съм свикнал да чета по жълто-кафявите сайтове, но по национална телевизия с претенция за обективност да се слъже така тъпо в ефир, не съм очаквал. Колеги, направо съм погнусен от това, което направихте", казва той в началото на предаването си.

Коментарът му предизвика контрареакция от страна на ръководството на Нова телевизия. Те излязоха с изявление, че грешката на репортера е неволна и че "в излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна". "Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи", се казва в позицията на медията.

bTV също подкрепиха колегата си от Нова.

С изявление излязоха и от Асоциацията на европейските журналисти в България. "Асоциацията на европейските журналисти е възмутена от думите на заместник-председателя на "Има такъв народ" и новоизбран депутат Тошко Йорданов, който направи недопустим коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия"... АЕЖ припомня на г-н Йорданов, че на него в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието", се казва още в позицията на Асоциацията на европейските журналисти.