ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които "Има такъв народ" категорично няма да си сътрудничи в управлението. Това каза пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партията на "Има такъв народ".

"Ако са верни тези данни - отразяват тенденция, затова гледаме на тях като на тенденция", добави той в коментар за социологическо проучване, според което лидерът на партията - Слави Трифонов, е най-популярният български политик в момента.

Йорданов подчерта, че те имат доверие само на международни агенции, измерващи обществените нагласи.

Според него "Има такъв народ" няма да отстъпи от три свои искания, които бяха завени в референдума, проведен от тях преди години - за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване.

Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

"Българският народ заяви ясно, че иска да се случат тези три неща, затова направихме политическа партия. Отиваме на тези избори, за да реализираме тези три точки от референдума и те да станат закон", заяви Тошко Йорданов.

"Патриотите и "Воля" не ги броим. Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, но ще тръгнем от трите точки от референдума, за които категорично настояваме", сподели още той.

Зам.-председателя на партията на Слави Трифонов заяви, че няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото "за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът".

"Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще ви кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре - над всички", коментира Йорданов.