Движението на трамваи 1 и 7 по столичния булевард "България" ще бъде спряно от 1-ви юли. На мястото на мотрисите ще се движат автобуси, съобщи БНР. Причината е ремонт на релсите при кръстовището на булевардите "България" и "Иван Гешов". Ремонтът там трябва да приключи за месец и половина или до средата на август.

Ремонтът на релсите в района е един от основните инфраструктурни проекти на общината през това лято. Реконструкцията на трасето, което е дълго около 570 метра, ще струва 1.85 млн. лева без ДДС. Работата беше възложена на обединението "РВП Илиенци - Джи Пи груп". Те трябва да подменят и контактно-кабелната мрежа.

От началото на юли ще започне преасфалтирането на булевард "Васил Левски" в участъка от Софийския университет до булевард "Патриарх Евтимий", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. От началото на юли започва и преасфалтирането на булевард "Васил Левски" в участъка от Софийския университет до булевард "Патриарх Евтимий".

Днес Фандъкова провери как върви ремонтът на булевард "Тодор Каблешков".

"Общо около половин километър, изцяло разширен булевард с две платна с по две ленти. Платното от булевард "България" ще се разшири до улица "Костенски водопад". От булевард "България" до булевард "Симеоновско шосе" се предвижда и трамвайно трасе", обясни столичният кмет. 

По думите на Фандъкова, след ремонта на релсовия път на бул. "България", трамвай №7 ще стане "трамвай-стрела".