Ремонт спира трамваите по столичния бул. "България"

От началото на юли започва и преасфалтирането на булевард "Васил Левски"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога Данче? Всяка година го казваш, а правиш по 500м. разширения.

Някой знае ли откъде ще минава трасето на: " От булевард "България" до булевард "Симеоновско шосе" се предвижда и трамвайно трасе", обясни столичният кмет. " ?

Трамвайното трасе около "Гешов" не беше ремонтирано заедно с останалата част преди две години, защото имаше една екстравагантна и нерелизируема идея за кръгово кръстовище на две нива, поддържано от въжета с една колона в средата. Едновременно с това в продължение на няколко години ни лъгаха, че това ще се случи. И добре че не стана. Сега най-после се сетиха. Само не знам защо ще се спира и трамвай №1? Но не се учудвам, защото непрекъснато получаваме доказателства, че транспортната инфраструктура е най-слабата и куриозна дейност на Столична община.

Защо намесвате и трамвай номер 1 , той не минава по това трасе . Или за по голямо удобство за хората ще спрат и него.

Прави ми впечатление, че в Америка правят ремонтите хем експедитивно, хем след това не им се налага да правят ремонт след ремонта! И хвърлят много сила и техника, работят на участъци и особено нощем! Знам, че бюджетите им са други...просто напомням как го правят хората, ако някой не знае.

Само преди година и нещо ремонтираха целия път на 7-мицата . какво става? пак за 10 метра - 2милиона . Ето кои трябва да са в специализираните им гешевски прокуратури и съд. Законни крадци, не се наядоха

Точно този участък не го ремонтираха, сега там клати страшно и пъплят едва едва трамваите. Там мислеха да правят кръстовището на 2 етажа и затова релсовия път не го ремонтираха, но какво стана с тази идея... никой нищо не казва по темата.

Са некадърници и мафиоти

mirosllaw

А трасето към Орландовци кога? Или там нямат нужда от трамвай-стрела, там кметове не живеят.

Към Орландовци трамвай - гробище . Те не ни мислят за хора.Трамвайте често излизат от линията , незнам как още не е станал по сериозен инцидент.Да не говорим колко са нередовни.А от ЦГМ и СО в отговор на жалба ми казаха , че нямало достатъчно пътникопоток там.

По 3 300 лв. за метър, комай ще биете рекорда за цена на магистрала - най-скъпото съоръжение. И щото го прявьт "тънко" догодинапак ще скачаме по дупките...

Ако си забравил, през 2019 г. предстоят местни избори.

Щом ДжиПСи Груп са в играта, значи ще пада яко лапане.

Добре де, аз от 8 години живея в района и бул.България все се ремонтира. Май за 3-ти път??!

Джи Пи Груп - Житенски и ЛукОйл на Златев ... феодалите в стотелството .. че Джи Пи Груп е в Сивата Икономика, все едно, че е 1996-та ... че там са само цигани и разни от минно-геоложкия несретници, дето са ги направили на строители ... ама нали блиндираното ауди, само предния джам струва 20 000 евро ...

Тия трамваи "стрела" дано да не оцелят някой дедо или баба, че те и със старите, дето дрънчат и се чуват от половин километър трудно се ориентират. Трамваите не са за оживени пешеходни зони. Те са си почти влакове. Например - хайде на кръговото на Руски Паметник гледайте едновременно как да се включите в движението, защото сте без предимство, после следете идиотите, които искат да излязат от кръгавото от крайна лява лента в най-дясна отбивка. Отделна ако смогнете да го направите, там ви чака пешеходна пътека. Ако някой по-устремен и заблеян в телефона си пешеходец тръгне с уверена крачка шофьорът от кръговото набива спирачки, за да не го сгази. В следствие на което този отзад се набива в задната му броня. Дори това да не се случи фучат два трамвая в две посоки успоредно на пешеходните пътеки и те са с предимство. Движат се бързо и няма как хем да шофираш, хем да следиш другите в кръговото каква простотия ще сторят, после като излизаш от кръговото дали някой пешеходец не е тръгнал да пресича и накрая, дал предимство на пешеходците, дали трамваите в две посоки, които имат предимство няма да те отнесат. Такова кръгово кръстовище второ в Европа няма. Проектантът да кандидатства за Гинес. Или Пенис. Или жълата книжка, та да паркира безплатно на инвалидните места в София.

Да, това кръстовище е хаос от много години и предполага много напрежение и инциденти там! Пешеходци, тролеи, трамваи, автобуси, ... и кръгово движение, в което особено опасни са влизането и излизането, особено в пиковите моменти! Там нещо трябва да се направи, според мен, а е и много оживено!

Какво има общо ремонтът на България и Ив.Гешов с трасето на трамвай № 1 !? Някой като пише ,не мисли,ама получава заплата !

Ами затворете цяла София...улиците затворени, трамвая спира, бус по най-натоварения булевард и в съчетание с всчки останали ремонти... думи нямам...ама да се накрадат хората, че знае ли се докога?!? 500 м трасе - месец и половина. Хората за толкова време километри пътища построяват.

Глупак

Глупаци са майка ти и баща ти, че изобщо са те планирали. Мекотело

Така е защото тук един работи , а петима отстрани гледат и дават акъл.Ако се загледате какво правят точно работниците на строителен обект по държавна поръчка , включително и тези от Софийска вода , ще видите че един куп хора взимат заплати , а по цял ден пият кафета и пушат по обектите и дават акъл на един които поработва нещо.Затова ремонтите се правят с месеци , а не като по света за няколко дни.

И познаите защо Каблешков се разширява само до Костенски водопад - щото госпожата живее там в комплекс Жоди

Там има мезонет! Крадливото племе!!!

Само преди три години там тече сериозен ремонт, какво се случи, че пак се налага...имам предвид трамвая по България

И аз не я харесвам самоковската коза, но в случая проблема е че тогава оставиха 500 метра неремонтирани в района на Гешов. Защо ги оставиха и защо сега ще правят 500 метра 50 дена не е ясно, при положение че тогава направиха (с доста забележки) 7 км за 90 дена! Оставка.

Не оставка. Съд за фандъкова и сие!

Само преди три години там тече сериозен ремонт, какво се случи, че пак се налага...имам предвид трамвая по България

Този ремонт го правиха съвсем скоро няма три години , но отново е гробище и си беше гробище. бързаха да го пуснат ,качеството беше ужасно. Трамвая може да дерайлира всеки момент. Тази Фандъкова трябва да обясни защо пак ремонт ,до кога ще източват пари,през година ли ремонт, ремонт на ремонта. Айде един Боршош стига. На тази община и трябва независим одит и независим съд. Безобразие.

Истината е, че точно този участък не го ремонтираха преди 3 години. И тук е въпросът защо? Не мога да си отговоря.

Не го ремонтираха, защото се очакваше кръстовището там да стане на 2 нива. Но тази идея май я замръзиха нещо.

Цялата линия на трамвай номер 7 е в ужасно състояние. Тези лъжци и некадърници ще ремонтират цялата линия иначе ще има инциденти. Освен това тия лъжи за трамвая стрела са нещо като лъжите на банкянския артист ,че вертолетите щели да се преоборудват в линейки. това за стрелата или метеора, както искате го наречете са просташки криминални лъжи. няма как да се случи, те не са в състояние да направят един читав ремонт. Ако сега започнат да копаят , точно след една , най много две ще започнат ремонти отново. Ако в СО и общините не влезе прокуратура ,финансов контрол и сметна палата, безобразията ще продължат да са си нещо нормално. Става дума за огромен ресурс който се върти и никой не може да им хване края.

Герберската шайка със скоростта на трамвай стрела крадат от джобовете ни.

Лелел, Там преди няколко години може жи 5-6 правиха много грандиозен ремонт на целия релсов път.....

Да, правиха! Но точно участъка на това кръстовище не беше ремонтиран, защото се знаеше, че предстоят строително-монтажни работи по метростанцията.

Не е вярно, цялата линия е за ремонт , гробище е ,Опасно е да се движи трамвая,на другия ден след като го пуснаха се виждаше кочината. Фансъкова един ремонт не е направила качествено , един няма.

Това е последната версия на Фандъкова. Истината е, че мислеха да правят кръггово кръстовище на две нива, което изначало си е една нереализируема идея. Няклоко години ни успиваха, че това предстои, но явно някои хора са го забравили. Сега очевидно това няма да се случи и вече няма оправдание този ремонт да се отлага. Пък и ще се усвоят едни пари..

Кога ще започнат да обръщат внимание на всички квартали на София не само на Кварталите покрай Витоша . И без това там трамвайте минават на 4 -5 мин. а в други квартали , където също живеят ХОРА трамвайте минават на 20-30мин. Трамвай стрела за едни , а други пътуваме по 1:30мин. разтояние , което се взима за 10 - 15 мин. с нормален и редовен градски транспорт.

Ако визираш Илиянци, Свобода и т.н. .. там живеят основно селски пръчки и им е все тая в общината дали ще им ремонтират нешо или не. Едно време преди да дойдете да не ви беше всичко ремонтирано?

В голяма грешка си няма значение от къде си всички плащаме 1.60 и не е вярно чи ни е все едно.Пускаме жалби и правим протести само че никой не ни обръща внимание , защото в тези райони не живеят БОГОПОМАЗАНИТЕ , а обикновени хора.Нито телевизиите нито кметовете никой не ни брой за хора.

И само да ти кажа ,че така наречените от теб селски пръчки живеят точно в новопостроените квартали и сгради в района на бул.България , а не в старите панелки и къщи ,които са в кварталите Илиенци , Свобода и т.н.Заради такива тъпанари като теб ни е такава държавата , защото явно всички в общините и парламента разсъждават като теб - да си ремонтираме само около домовете си с парите на българските граждани - независимо от квартал или град си всеки си плаща данъци , билетчета и т.н. , а накрая се ремонтират само квартали в които живее НЯКОЙ СИ ШЕФ , КМЕТ , ПРЕМИЕР И Т.Н