Сигналът е подаден към 11 часа в полицията в Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Веднага на мястото е пристигнал екип от полицаи, огнеборци и психолози.

Пред полицаите 52-годишният Иван Стойчев заявил, че иска да сложи край на живота си, обяснил, че се чувства рекетиран от местен бизнесмен за 5 милиона лева. По спора между двамата се води дело. С него преговаряха адвоката му - ексдепутатът Младен Червеняков, и психолог от Областната дирекция на МВР. Те успяха да предотвратят първоначалните му намерения и след час и половина преговори мъжът бе свален.

Иван Стойчев има влязла в сила 3-годишна условна присъда за лихварство от 17 декември 2009 г. с 5 години изпитателен срок и отнемане на една четвърт от имуществото му. Стойността на имотите на Стойчев, които комисията "Кушлев" поиска да бъдат отнети в полза на държавата, надвишава 6 378 000 лв. Мъжът има богата криминална биография - заведени 13 преписки за измами, самоуправство, палеж и неплащане на данъчни задължения, уточняват от полицията.

През април т.г. Стойчев бе съден в Окръжния съд в Разград и за длъжностно присвояване отпреди 17 години като директор на фуражния завод "Подем" в града, но беше оправдан заради некачествено обвинение, съобщи БНР.