Протестиращи от Пловдив и Пазарджик вече пътуват към София, за да се включат в национална акция срещу социалната несправедливост и мизерните условия за живот, съобщи trafficnews.bg. Друга група остава в града и ще направи автошествие по улиците му. 

Пловдивските коли са около 200, към тях се присъединиха и 50 коли от Пазарджик, съобщи "Фокус". Те са придружавани от полицейски автомобили. Участниците са предупредени да не нарушават правилата за движение.

Рано сутринта днес в Пловдив  автомобилите се събраха на паркинга до голям хипермаркет на бул. "България" . Част от недоволните след това потеглиха към Пазарджик, а оттам към столицата.

"Вече не издържаме да ви издържаме", бе изписано на една от колите, от която днес звучеше "Боят настана". От други автомобили се чуваха родопски гайди. Сред протестиращите имаше и много таксиметрови шофьори. Повечето от тях избраха да потеглят към столицата. Те обясняваха, че са на протеста заради високите цени на горивата. Според тях в Пловдив цената на метана е най-висока.

"Няма задкулисие в протестите. Всички тук сме обикновени хора. Силно се надявам да се предизвика Велико народно събрание и да се смени системата на управление и законите", каза Весела Колева. Ангел Георгиев пък поиска съд за всички корумпирани политици. Мнозинството от протестиращите се обединиха около искането за намаляване на цените на горивата и за по-високи заплати за достоен живот.

На протеста дойде и майка на дете със специални образователни потребности. Тя разказа, че не може да търпи унижението в ТЕЛК, където всеки ден се връщат хора с ампутирани крайници. Пред кабинетите са едва свързващи двата края, описа ситуацията жената. И допълни, че е смешно увеличението на заплатите да е с 50 лв, съобщи "Марица".