В 50-тия ден на протеста, негодуващите блокираха Съдебната палата. "Блокадите-изненади" започнаха точно преди десет дни.

Рано тази сутрин демонстрантите от "Орлов мост" и представители на сдружение "Боец" тръгнаха на шествие по централните софийски улици.

Към 8:30 ч. се проведе акция на централния вход на Съдебната палата - там беше поставен надпис "Офис на Пеевски".

Малко по-късно беше блокиран и задния вход на сградата с думите, че от там обвинител №1 влиза към работното си място. Протестиращите замеряха сградата с яйца.

Сега отново са пред централния вход и пропускат адвокатите в сградата.

Градският транспорт не беше блокиран. На същото място има спирка на трамвай №5, а на мотрисите се правеше път, за да минат.

Снимка: Булфото

 

Снимка: Булфото

Остават блокирани трите възлови кръстовища - на площад "Независимост", при Софийския университет и Орлов мост. Спокойно е преминала нощта в палатковите лагери. Имало е единични подвиквания към протестиращите и леко напрежение на палатковия лагер пред президентството.

Снимка: Булфото

"Опитаха се няколко човека да минат, сплашиха ни, че тази вечер ще дойдат да ни изритат, бяха обикновени граждани", разказаха протестиращи.

Пореден протест с искане на оставка на правителството и на главния прокурор ще се проведе и в Пловдив.

Началото е от 19.00 часа на площад "Съединение". Организаторите ще организират и шествие, като в общината е изготвен график за поетапно ограничаване на движението по неговия маршрут.

Ново протестно автошествие ще се проведе и в Стара Загора. То ще започне в 18:30 часа и ще стигне до летището, откъдето инициаторите, с чувство за хумор, обещават да "изстрелят в космоса записите на Бойко Борисов, за да ги увековечат".