Янаки Ганчев от движението "Орлов мост за промяната" заяви, че Ангел Славчев и Мариана Христова представляват БСП и "енергийната мафия". На свой ред Ганчев бе определен от Ангел Славчев като част от групировката ТИМ.

Пред Агенция "Фокус" относно гражданското движение „Орлов мост – за промяната” Ангел Славчев отбеляза, че приветства всяка подобна гражданска инициатива. Той обаче добави следното:

„Факт е, обаче, че с това наименование се опитват да подменят истинските случки на Орлов мост и изземват идеята на Орлов мост. Миналото лято за първи път гражданското общество показа, че съществува именно на Орлов мост. Ние направихме гражданската инициатива, за да легитимираме всички организатори в градовете на протестите срещу монополите. И в София, и в страната тези протести бяха в неделите, а през седмицата имаше малко по-разгорещени протести, свързани с безредици и точно провокирани от т.нар. движение „Орлов мост”.

Приоритет на новосъздадената "Национална гражданска инициатива за обществен контрол" са предстоящите парламентарни избори, каза пред БНР Славчев, който е един от учредителите й.
Най-важното нещо в момента, е да се осигурят честни избори. Искаме гражданска квота в СИК, РИК, ОИК и ЦИК, за да има пълен контрол върху изборите и гражданите да могат да осъществят пряк контрол върху броенето на бюлетините, добави той.

Необходимо е тотално преразглеждане на всички концесионни сделки от последните дни, това пък каза друг представител на протестиращите - Мариана Христова.
В момента има започнати приватизационни сделки, които са незаконни  - като БДЖ. Говорим за тези концесии, които непрекъснато се раздават. Разрешителни за нефт и газ, които са в нарушение на закона продължават и сега да бъдат раздавани, твърди Христова.

Ивайло Василев, един от организаторите на протестите във Варна каза, че днешният протест е обединен около готвещата се приватизация на БДЖ "Товарни превози".
Протестираме да се спре тази сделка, каза Василев.

По-късно протестиращи блокираха Централна гара в София и гарата във Варна.