Момчето е починало в центъра за спешна медицинска помощ в Севлиево вследствие на огнестрелна рана в гърдите.

Тежкият инцидент, причините за който се изясняват, е станал в частен дом севлиевското село Добромирка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово, цитирано от БТА.

Сигналът, че в къщата е намерено момче в безпомощно състояние, е получен вчера около 13,10 часа на телефон 112. Съобщението е подадено от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишно момиче - сестра на пострадалото дете.

На мястото на инцидента бил изпратен медицински екип, който транспортирал детето до центъра за спешна помощ в Севлиево. Спешният лекарски екип установил, че в областта на гърдите на детето имало огнестрелна рана. Час по-късно момчето починало.

При огледа в къщата в една от стаите полицаите намерили и иззели преработен газ-сигнален пистолет и гилза на пода, както и осем патрона.

По време на инцидента родителите на двете деца са били извън жилището. От полицията информираха, че те са граждани на Великобритания и имат статут на постоянно пребиваващи в село Добромирка.

Полицаите са започнали досъдебно производство по случая и са уведомили Окръжната прокуратура.

Говорителят на прокуратурата Людмила Рачева съобщи, че събраните досега доказателства посочват, че не се касае за извършено убийство и няма данни за намесата на друго лице.

Според прокуратурата вероятно детето само се е простреляло по невнимание, докато си играело с пистолета.