Заради откриването на Мото сезон 2023 ще бъдат въведени промени в движението в части от Околовръстното шосе в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 14:00 часа днес до 21:00 часа в събота (25 март) се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите на междуградския транспорт, в локалното пътно платно на Околовръстен път в участъка между пътен възел "Бояна" и Национален исторически музей.

В събота, от 12:00 до 17:00 часа, се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на Околовръстен път в участъка между ул. "Ал. С. Пушкин" и пътен възел "Бояна", а от 11:30 до 18:30 часа автобусите с номера 63 и 111 ще се движат по частично променени маршрути.

Мотосезонът ще бъде открит в събота и тази година ще е под надслов "Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи". На среща в СДВР по-рано тази седмица заместник-началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Златко Златанов и представители на столични мотоклубове обсъдиха мерките за безопасност. Организаторите очакват в шествието в събота да се включат над 10 000 души