Членовете на групата са задържани на 25 март при специализирана операция на ГДБОП в Пловдив, Пазарджик и Смолян под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

В хода на процесуално-следствените действия, в два хотела в Пловдив са установени седем проституиращи жени, жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Те са разпитани като свидетели и пострадали, включително и пред дежурен съдия от Специализирания наказателен съд.

При обиски иззети 16 мобилни апарата, множество сим карти, визитни картички, ползвани за комерсиализиране на дейността. Иззето е и наркотично вещество - бучка бял прах, реагирал при наркотеста на амфетамин.

Ден по-късно Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу ръководителите на групата Рангел Карачанов (38 г.) и Владимир Гърков (39 г.), както и на участниците в нея - 24-годишния Христо Георгиев и 45-годишния Антон Пирозов.

Според събрание до момента доказателства групата е била създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г., още когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти.

39-годишният Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори. 

По същото дело на Карачанов е повдигнато обвинение за държане на високо наркотично вещество (амфетамин). Той е осъждан за изнасилване през 2001 г. на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода ефективно.

До задържането си на 26 март пък Антон Пирозов е треньор по волейбол на деца.

На 28 март Специализираният наказателен съд е уважил искането на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четиримата мъже.