Това е станало заради необходимостта от разпит на трима пострадали, които се намират в чужбина, съобщиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

До издирване на потърпевшите държавният обвинител е спрял производството. То бе започнато, след като на 6 февруари 2012 г. се скъса стената на язовир "Иваново". В потопа загинаха 11 души, а няколко десетки семейства останаха без дом.

След трагедията цяла България се включи в дарителска акция в помощ на село Бисер. Със събраните над 3 милиона лева изцяло бяха построени 34 къщи, ремонтирани бяха училището, здравната служба и църквата.

Вижте снимки>>>

На 11 януари т. г. делото за причиняване на наводнение по непредпазливост, е било изпратено във Върховната касационна прокуратура. Там по материалите трябва да се произнесе прокурор. По тях е работел екип следователи, които са събрали 6000 листа в 26 тома с комплексна оценъчна експертиза. По нея вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи, уточниха още от държавното обвинение.

Разпитани са били над 600 свидетели, приложени са още две комплексни технически и осем съдебномедицински експертизи.

Досъдебното производство се е водило в общо четири прокуратури