Жената се подхлъзнала и паднала вечерта на 8 януари миналата година, като си счупила дясната ръка. Тя се придвижвала по тротоара на бул. “България”, след кръстовището на пазара в Хасково, от северния край на реката, покрай китайския магазин, в посока на театъра. Там й се наложило да пресече ул. “Климент Охридски”, излизайки от пешеходната зона, направила две крачки на тази улица, малко преди включването й в булеварда.

На втората крачка тя се подхлъзнала и паднала на уличното платно, вследствие на заледена повърхност на улицата, която била неизчистена от лед и сняг. При падането си тя усетила силна болка в дясната ръка и била в невъзможност да се изправи. Към нея се притичали група ученици от Езикова гимназия “Асен Златаров”, които й помогнали да се изправи.

Жената била откарана в спешно отделение, където след направена й снимка било констатирано счупване на ръката й. На първо време, ръката й била обездвижена с гипс, но впоследствие се е наложила операция с поставяне на стабилизираща шина. След травмата тя била в болнични в продължение на 6 месеца, като ръката й била напълно обездвижена в период от 50 дни. За два месеца съпругът на ищцата прекъснал работа, за да се грижи за нея.

Хасковският районен съд осъди общината да заплати на жената 1480 лв. разходи за извършената операция, както обезщетение от 3300 лева с лихвите за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, както и сумата от 295 лв. деловодни разноски.

Съдът отхвърля иска за неимуществените вреди за разликата до пълния му предявен размер от 10 000 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково.