Най-мащабният кариерен форум за българите в чужбина - "Кариера и живот - защо в България?" се проведе Лондон. Негови организатори бяха основателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски, пише Economic.bg

Димитър Бербатов

Снимки: Булфото

Димитър Маринов

Снимка: Булфото

Още снимки тук >>>

"Бях много развълнуван, когато получих поканата и научих за инициативата, за събитие, което разкрива възможностите в България. Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук", сподели Кирил Сакскобургготски.

За събитието бяха регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и проучват възможността да се върнат да живеят в България. Участие взeха и най-отговорните работодатели у нас, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Представители на български и международни компании запознаха присъстващите с кариерните възможности и свободните работни позиции, с които разполагат.

Кулминацията на форума бе лекторски панел, в който участие взеха както успели българи като футболистът Димитър Бербатов и актьорът Димитър Маринов, така и мениджъри от водещи компании и топ предприемачи.