Всички тези картинки, които днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес пеете, са част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук. Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа". Те гостуваха днес на "Дондуков" 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентската институция.

"Наближава Коледа, тя ни зарежда с доброта и ни дава вяра и надежда", подчерта Румен Радев и посочи, че най-важното е да бъдем заедно по празниците и да се подкрепяме, защото всеки има нужда да усети усмивка, добра дума и протегната ръка в труден момент. "Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър", обърна се президентът към малките гости.

Снимка: Президентство

Украсяването на коледното дърво в президентската институция се осъществява за поредна година от деца, подпомогнати от кампанията "Българската Коледа", деца - изпълнители и дарители. Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне лечението на конкретни деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

Снимка: Президентство

По време на коледното тържество децата, заедно с журналистите Аделина Радева, Мирослава Иванова и Виктор Николаев, писаха писма до Дядо Коледа и изработиха коледни играчки и украшения за елхата, а с Иван Манчев украсиха коледни сладки и разговаряха с Николай Дойнов и Ани Салич.

Снимка: Президентство

Участници в тържеството бяха и изпълнители от Вокално студио "Voice academy", Танцов ансамбъл "Пламъче", 144 СОУ "Народни будители" и Спортен клуб по художествена гимнастика "Финес" - Костинброд.

Снимка: Президентство

Допълнителна информация за благотворителната инициатива на държавния глава и начините, по които могат да бъдат направени дарения, може да получите на сайта www.bgkoleda.bg .

Снимка: БТА