В жалбата студентите сигнализират за непристойно поведение на преподавателя Надежда Цанкова по време на учебния процес. Извършват се необходимите административни стъпки, предвидени от Кодекса на труда, за налагане на дисциплинарно наказание, уточняват от университета, предаде БТА.

Изблиците на жената станаха известни след клипче, заснето с мобилен телефон, което е пуснато във Youtube преди повече от месец. То бе излъчено в предаването „Господари на ефира". На него се вижда, че Надежда Цанкова псува студентите си, защото я “изнервят” с въпросите си.

Причина за страховитата й нервна криза е въпрос на студентите й за начина на оценяване и “как ще се процедира” по предмета й. Статистичката започва да вика по младежите, като постепенно децибелите на пискливия й глас се увеличават, а накрая изпада в истинска истерична криза. А обидите и псувните се ръсят една след друга.

“Не може да се процедира по философия, по политология, по майни гъзини и по право...” – крещи тя.
И си изпуска нервите съвсем, започвайки да псува студентите си: “Майка ви да е..., лайна такива!”
С това обаче тирадата й не свършва, а точно обратното – превръща се в истинска трудно разчленима скоропоговорка, защото студентите “дръзват” да се защитят и да я помолят да не ги псува и обижда.

Още при инцидента над 150 студенти от университета са подали жалби срещу неуравновесената си преподавателка, съобщава "24 часа".  Оттогава е започнала и проверка на дейността й, която скоро ще приключи с мнение за уволнение на преподавателката, според неофициална информация от университета.