Това става ясно от съобщение до медиите от синдиката. "Очаква се увеличението на заплатите да стане факт. Ще говорим и за исканията ни за промените в нормативната база. Дали ще има изцяло нов закон, или ще се ремонтира настоящият, ще се договаряме", коментира вчера Попов пред Дир.бг.

 

Припомняме, че по време на срещата ръководството на МВР с премиера бе договорено, че полицаите ще получат пари за увеличение на заплатите си. На срещата е бил обсъден и начинът, по който се охранява границата и се води борба с контрабандата. Добрите постижения и приходите в хазната са още един от доводите протестиращите полицаи да получат допълнително пари, освен вече гласуваните 55 млн. лв.

 

Днес обаче вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че 100 млн. лв., които Бойко Борисов одобри за протестиращите полицаи, не са съгласувани с Патриотите и той не е съгласен.

 

„На този въпрос ще отговорят г-н Борисов, г-н Горанов, мен не ме питайте. Тепърва ще обсъждаме това на коалиционен съвет, който вече ще се провежда всеки вторник. Но за мен е изненадваща тази позиция на премиера“, каза Симеонов.