Вчера МВР и прокуратурата съобщиха, че около 4.00 ч. на 2 май е получен сигнал за двама мъже, които изнасят вещи от голям хранителен магазин в ж.к. "Люлин". В района бил спрян "Форд Фокус", шофиран от 39-годишен мъж - Ивайло Илиев-Малкия Куман, който има множество регистрации за кражби.

В автомобила бил и 36-годишният Асенов, който се представил с карта на служител на МВР и предложил на колегите си 200 лева, за да ги освободят.
По-късно било установено, че той работи в "Пътна полиция", а в колата е намерен чувал с голям брой кутии от различни марки цигари.

Според съдия Величка Цанова има събрани достатъчно доказателства, на базата на които може да се твърди, че служителят на МВР е извършил престъпленията, в които е обвинен. Има опасност полицаят да извърши и друго престъпление, ако е на свобода, мотивира се още съдът, предаде БТА.

"Още преди да се стигне до съдебната зала в публичното пространство се лансират различни тези, които след това не кореспондират с онова, което се случва в съда. Когато говорим за подкуп, то обвинението трябва да посочи за какво се предлага той", заяви обаче адвокатът на полицая Емануил Йорданов.

Според бившия вътрешен министър няма законово основание полицаят да бъде задържан.

По думите на Йорданов от записите на камерите не можело да се установи категорично, че задържаните за обира на магазина са именно двамата.

Той изтъкна, че неговият клиент е с чисто съдебно минало, грижи се за две деца и не съществува обосновано предположение за престъплението, в което е обвинен.

Съдът остави в ареста и Малкия Куман. Решението обаче не е окончателно.

Двамата обвиняеми скриха лицата си от журналистите.