Служителят на РПУ-Бобовдол Ивайло Рангелов помогнал на две млади жени, които пътували за работа по пътя Дупница-Кюстендил, но автомобилът им спукал гума. 

Надя Йорданова и приятелката й Мария се опитали сами да сменят спуканата гума, но не успели. Дълго време двете млади жени стоели на пътя, но нито един шофьор не спрял да им помогне. До момента, в който видели полицейската кола. 

"Приятели искам да ви покажа и един добър пример за нашата родна Полиция. Днес (11 април - бел.ред) спуках гума в района на Бобовдол, за мой късмет полицай Ивайло Рангелов от РУ Бобовдол спря служебния си автомобил, за да ми помогне.Искам да изкажа огромни благодарности на него и на колежката му", написа Надя Йорданова в профила си във Фейсбук.

Тя споделя, че след като изтичала до патрулката и обяснила ситуацията, Ивайло Рангелов веднага й отговорил: "Само ми кажете,че имате крик и гума и всичко ще се оправи”.

Йорданова и приятелката й Мария обясняват, че са разказали в социалната мрежа за случката, за да покажат добрия пример.

Постнахме това за да изразим наистина благодарност първо към него, лично и след това да покажем на обществото, че мнението, което се нагнетява към полицаите е неоснователно”, казва Мария.

„Това според мене е едно човешко задължение, това няма никакво значение,че съм полицейски служител. Всеки е длъжен ежедневно, когато има възможност да прави някаква добрина. Аз смених гумата може би за 4-5 минути”, заяви Ивайло Рангелов от РПУ Бобов дол. 

Той е категоричен, че не се чувства герой. 

„Притесняваме ме това, че много хора й обръщат внимание и го имат за някакво геройство, а не трябва да е така”, заяви той.