Опелото на бившия вицепремиер Евгений Бакърджиев ще се състои в петък, 2 юли, от 14 часа в столичния храм "Св. Седмочисленици", съобщиха от семейството. Бакърджиев почина на 29 юни следобед в ИСУЛ след претърпяна часове по-рано гастроентерологична операция. Преди време прекарал и ковид.

Евгений Бакърджиев е опериран два пъти по спешност заради кръвоизлив в стомаха, преди да почине, разкри "24 часа". Той е постъпил в ИСУЛ събота в спешно състояние, причинено от аденозни полипи, които кървят и пълнят стомаха му с кръв. Въпросните полипи са предракови образувания, които той е имал от няколко години.

В събота, когато е приет, вече имал полиорганна недостатъчност - бъбречна, чернодробна и сърдечна и през цялото време е бил седиран.

През миналата есен Евгений Бакърджиев е прекарал много тежко Covid-19. А това се отразява и на всички хронични страдания. Дългият постковид създава проблеми със съсирваемостта на кръвта - или има склонността към кървене, или към образуване на тромби, а понякога и двете едновременно, което безспорно е влошило състоянието му.