Скритата камера е използвана от човек от екипа на тв водещите Иван и Андрей и беше излъчено в тяхното шоу по Нова тв "Шоуто на Иван и Андрей".

Видеото е заснето в столично заведение, докато Ганчева обядва. Тя иска да бъде "хонорувана" с 1000 лева "на ръка" за три поредни публикации. "Можете да ги осчетоводите като консултантски, това е най-подходящо", съветва тя човека от екипа на предаването. Първата статия вече е публикувана в редовната рубрика на Ганчева в "Уикенд".

"Как да не искам пари?! Вие не работите ли срещу пари? Аз съм професионалист. Разбира се, че щом получавам поръчка да напиша един материал, естествено е, че ще си искам хонорар. А те го изкарват, че е подкуп. Аз нито съм длъжностно лице, нито съм обвързана с трудови договори и за всяко нещо, в което влагам висококвалифицирания си труд, искам възнаграждение", коментира пред "Всеки ден" известната критичка.

Тя твърди, че не е притеснена за своя имидж, защото има "безупречна репутация"
"Това наврежда само на хлебарките на имиджа, как на моя?! Това, което те са скалъпили, е много смешно. Моят коментар е, че това е един екзалтиран акт на омраза. Те не ме харесват, защото ги критикувам. Аз ще взема юридически мерки, разбира се. Но аз гледам на всичко това с огромно чувство за хумор. Това са глупости. Поредният глупав скандал. Много важно! Ще го понеса", казва още Ганчева.
Пред в. "24 часа" пък тя добавя, че това е компромат, който няма нищо общо с действителността -  "поредната купчина вонящи яйца на хлебарките Иван и Андрей".

Пред изданието скандала коментира и Андрей Арнаудов.
"Това е най-трудният материал, който сме пускали на екран. Идеята дори не е моя и на Иван, а на наш сътрудник. Г-жа Ганчева не ни обича и това е ясно от нейните публикации. Но ние не сме отмъстителни. Много ценим мнението на Васа Ганчева и нейните оценки, не ликуваме от този материал, респектирани сме от нейния авторитет и от възрастта й, от това, което е направила за телевизията 40 г., но фактите са си факти. Видеото показва, че тя и нейното мнение за дадено тв предаване може да бъде купено. Статията факт ли е? Факт е. Похвална ли е? Похвална!", казва водещият.