32-годишният Иво Тилков е обявен за издирване на 6 декември т.г., след като не се е явил на второ поредно заседание пред градския съд, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на СГС. 

Магистратите са отнели в полза на държавата паричната гаранция в размер на 5000 лева на Тилков и са променили мярката му за неотклонение в "задържане под стража". 

Следващото заседание по делото е на 6 февруари 2018 г. 

По неофициална информация подсъдимият е оставил писмо в пощенската кутия на родителите си, в което им пише да не се притесняват за него.

Иво Тилков, Джоно Младенов и Момчил Милчов са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди на 28-годишния Георги Димитров в центъра на София. На 9 ноември 2013 г. трима мъже нападнаха и пребиха жестоко на ул. "Пиротска" младия мъж, който е от шуменско село и е известен като Метин, защото го помислили за имигрант. Преди да го пребият, нападателите нахлули в пансион, обитаван от нелегални имигранти. Изпочупили вратите, но чуждите граждани успели да ги изблъскат. 

След побоя Димитров бе настанен във Военномедицинска академия в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма. Лекарите успяха да спасят живота му, но и до днес здравословното състояние на младия мъж е влошено.