Дежурният лекар д-р Димка Стоянова приела пациент с извадена раменна става, предаде БГНЕС. Тъй като той се нуждаел от консултация с травматолог извикала д-р Олег Сатиев, който бил записан като специалист на разположение. Прегледът и уточняване състоянието на пациента се проточило, тъй като нощем в рентгена няма дежурен, вика се този, който е на разположение.

Д-р Сатиев се обадил по телефона на д-р Стоянова и започнал да й крещи, че той е в отделението, а пациентът го няма.
"Неведнъж д-р Сатиев ме заплашва, че ще ме бие, ако го извикам", разказа тази сутрин Стоянова.

Според дежурния персонал тази нощ  Сатиев въобще не е бил в отделението по ортопедия и травматология, просто се обадил отнякъде. Малко след 1 часа той пристигнал в Спешно приемно отделение, с извиканото от диспечера на отделението такси. Казал на д-р Стоянова да влязат в стаята на лекарите. След като затворил вратата и останали насаме, започнал да я удря по главата.

"Ако не бе влязъл случайно един полицай, пристигнал заради пътно - транспортно произшествие, сигурно щеше да ме удуши", каза още потърпевшата, която се отървала само с разкървавена уста. Тя обаче е категорична, че това е последното й дежурство в СПО. 

След инцидента  д-р Сатиев си тръгнал.

"Нито е нормално, още повече пък колегиално", коментира боя между колеги д-р Христо Юруков, дежурен през изминалата нощ лекар. "Това е вътрешен проблем, ще го решим с ръководството на МБАЛ, казах на д-р Стоянова да подаде рапорт до управителя д-р Красимир Михайлов, не раздувайте излишно случая", коментира инцидента пък завеждащият СПО д-р Владимир Рабаджийски.

Обикновено лекарите стават жертва на разгневени пациенти и най-вече на техните близки. След като такива инциденти зачестиха, Българският лекарски съюз настоя насилието над докторите да се инкриминира и да се прилага присъда, каквато за побой или заплаха срещу полицай. Максималната присъда за такова престъпление е до 6 години затвор.