Лекар би своя колежка по време на дежурство

Лекар налага с юмруци колежка в благоевградската болница, позволила си да го извика, след като бил на разположение като консултант-специалист. Инцидентът стана към 1.30 часа тази нощ в Спешно - приемно отделение (СПО).

Обратно в новината

Коментари - Лекар би своя колежка по време на дежурство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

показали сте снимка на битата лекарка . а тази на ортопеда бияч къде е ? нека да го видим!

зощо полицаят е пуснал лекара да си тръгне след побоя. Защо лекара е на свобода и без повдигнато обвинение.

Учиме немски и щом го научиме, НАПУСКАМЕ!

Добре че не бях с балтията-щеше да види тя

Доктор здраве да Ви дава.

Сексът вече не е атрактивен на нощно дежурство.

поискали да си свърши работата, но тои не бил съгласен.... българия умира, тази лудост не е само лудост...

това е истината за лекарското съсловие в България . претенции много отговорност нулева . на такъв лекър минималното наказание е отнемане на права .той не е годен за тази работа. Ще се води на работа но не иска и наглоста му е че и правораздава. Лекарския съюз защото не искадвойно наказание за тези лекари както ако полицай направи подоен акт.

Какъв лекарски съюз, какви пет лева? Не ги ли виждате господата от съсловната организация как се продават на управниците, независимо кои са? Защо мълчим и се спасяваме поединично с "някой лев" подарък под масата от болните?

Мий си чиниите и не се бъркай.

"Българският лекарски съюз настоя насилието над докторите да се инкриминира и да се прилага присъда, каквато за побой или заплаха срещу полицай." Глупав въпрос, но все пак в този случай и двамата са лекари?

Това предложение на лекарския съюз беше категорично отхвърлено в народното събрание.На днешно време са на власт ушевите - те не смятат за редно един полицай да бъде "принизяван" до един лекар.Сега схвана ли?

Наистина не ми пука какво си написал, тролче

тоя на съд по бързото производство и осъдителна присъда ...що за диващина и произвол в тая държава и не е дори задържан

Мутренско-престъпният манталитет и съответните кадри вече са навсякъде - в управлението на държавата, в полицията, в прокуратурата, в съда, в болниците и т.н. Бягайте и се спасявайте, ако искате да оцелеете без да станете като тях!

Е,"кк",ти не плащаш заплатите на д-рите.Тогава значи ние плащаме твоята.Погрешно тълкувате!А иначе този може утре и няко пациент да набие,ако го повика.

добре, че тя не го е яхнала, щеше да види той тогава кой кого ще задуши! Щеше да дефекира от зор!

ДА, ХОРАТА СЕ ПРЕВРЪЩАТ ПОСТЕПЕННО В ОЗВЕРЕЛИ ЖИВОТНИ, ЖАЛКО ЗА НАЦИЯТА...

братовчед на д-р стоянова: готвим мy линч на това копеле! няма да се отарве ако избяга даже и в буркина фасо!

ццц... и сега затвор? на дали. пак ще го пуснат да бие. егати и доктора, забравил си клетвата.

този доктор голям мъжкар,да не мъ се случи на него сащото когато отида да се прегледам другата седмица.надявам се да носи на бои!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Министъра веднага да обясни, кое е вътрешна работа и кое не! Търпиме изцепки на който падне, застрашени от криза и миза търпим, толкова е удобно това за управляващите ни....Ало Министъра и това ли ще оправя шефа ти....На път съм да разкажа за едни полудели женички шефки дето цяла организация тровят, а някой нещо каже изхфърча...и това е бой,....

Какъв вътрешен случай тия са луди-веднага да го уволняват тоя дебил.И не е било бой между колеги , а единия ДОКТОР който е положил хипократова клетва, че ще се грижи за хората е биел колежката си.Нямам думи..

Вътрешен проблем? Т.е. сега директорът ще набие доктора в кабинета си, за да се реши този "вътрешен проблем"?!

Наистина е настъпил повсеместен хаус в БГза голямо съжаление,но аз мисля,че трябва да се запази хладнокръвие и да се действа спокойно и с бистър ум,едно по едно и закона да се спазва твърдо и безкомпромисно!Паниката,обзела голямата част от населението е заради беззаконието и справедливостта!

Тук-там се срещат и нормални лекари, но тук -там. Този е типичен пример за мнозинството останали.

Бахти дофтурите, бахти полюцаите! На тези ние им плащаме заплатите, както плащаме помощи на циганите, които ги бият!

Бой за да те уважават! И полицая не го е закопчал! БОЙ! Бой ! Прекрасно общество! И разбира се никой от колегите не е предполагал за такова поведението на това лице с медицинска диплома. Лекарският съюз си харчи съюзните пари и лобира за комисионни от всяка една осребрена фактура на всяка една медицинска структура! Някой не си ли задава въпроса, защо не пита за финансовото стимулиране на служителите на здравната каса тази , миналата , по-миналата и т.н. година? Всичко е за пари! А народа като е с цигански манталитет да си плаща за порното с негово здраве!

защо докторът се е прибрал..полиция там на място докторът си тръгва....значи под съд първо полицая и после докторчето..

спорад мен този така наречен лекар трябва да бъде изпратен в психиатрията защото това не е нормално състояние на лекар които трябва да е на разположение да бие дори трябва да му бъде, забранено да е лекар защото може да напрадне така и пациент а после нищо пускат го да си ходи нямаме закони затова и посягат и на бой

Ако това е майка ми или роднина...лекарят ще бъде бит докъто мърда,после клизма иии сетете се.....сами.Да му покажа как се бият жени.

Не знам кой прав, кой крив, ама боят е за варвари и селяндури.

Влиза полицай и вижда доктора, че е набил и тормози колежката си и ... нищо. Колкото доктора, толкова и този полицай е виновен за бездушното си поведение и професионално бездействие. Не може с мъмрене да борят насилници.

И аз се учудих, че след побоя лекаря ...се прибрал.

Защо да не се прибере- какво значи някакъв си пациент, платил чинно здравните си осигуровки ... Виж ако беше някаква почерпка или банкет можеше да остане три дни! Заплатата му също върви...

Не заслужава да бъде лекар.

Страшен доктор - няма що.... Трябва да бъде пренасочен да лекува другаде - в Софииския централен затвор....

Защо веднага не е арестуван???Има и полицай-свидетел,какъв е проблема?

ЗА СВИДЕТЕЛЯ ТОВА НЕ Е НАСИЛИЕ

Полицаят е от Перник!

Булгаристанеца и кучетата се държат из късо.Бой и само бой е управията. Да те вдигнат в 2 и да ти платят 2?! Да ти..............държавицата смотана.

Добре де а аз като съм 2 метра и тежа 95 кила и съм тренирал кикбокс 12 г. какво ще стане ако отида при тоя лекар и измета поликлиниката с него вместо с парцал? Не е това начина да се решават проблеми между цивилизовани хора, а още по малко м-у колеги.

Какво да кажа за случая ,такае като разделихме лекарите на ОПЛ и специалисти.Прехвърлят пациентите един на друг. Щтом трябва специализирана помощ това е ортопед и трябва да се отзове веднага ,а да не се покрива. Крайно време е МЗ и НЗОК да разберат ,че зравеопазването куцаааааЖалко за българите и България.

Стига бе имам чувството ,че живея на друга планета а не в държава от ЕС.

Стига бе,Любо... Нали ще махнат климатиците и ще заприличаме на държава в ЕС...Голяма работа, че лекари се бият като диваци...:)

Тази лекарка и друг път е замесвана в побой с пациент с бъбречна криза на когото не е обърнала внимание не оправдавам и лекаря -побойник но и докторката го е провокирала може би истината е някъде по средата виновни са и двамата според мен и змията не хапе ако не я настъпиш всичко си има причина която явно се скрива

НЕ е спешно състояние,и се третира в неотложната помощ ,а не в спешно приемно отделение. СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ Е СЪСТОЯНИЕ,КОЕТО ПРЯКО ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА,ИЛИ СТРУКТУРАТА И ФУНКЦИЯТА НА ОРГАН/СИСТЕМА ,а всички останали остри състояния или обострени хронични са обект на неотложната помощ.СПЕШНА МЕД ПОМОЩ СЕ ФИНАНСИРА ОТ ДЪРЖАВАТА /ДАНЪЦИТЕ/,А НЕОТЛОЖНАТА ПОМОЩ СЕ ФИНАНСИРА ОТ ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНАТА КАСА ПО ЛИНИЯ НА ОПЛ И СЕ ПЛАЩА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА ОТ 1% ОТ МРЗ ЗА ЗДРАВНО-ОСИГУРЕНИ ЛИЦА.Това е по законите ,и по медицинската наука от света и у нас .Не може да няма филтриране на пациентите по СПЕШНОСТ,защото ако се обръща внимание на НЕ-СПЕШНИ В СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ,ТО СЕ ЗАСТАРАШАВА здравето и живота на хората със спешни живото-застарашаващи състояния

Изкълченото рамо също не е спешно състояние.Не застрашава живота на човека.А и не вярвам да се е изкълчил през нощта - най-вероятно е било през деня, ама ако е нямал и осигуровки пациента, просто са решили да се възползват от безплатната услуга на спешна помощ.Въпреки това смятам недопустимо лекар по време на дежурство да бъде бит - от пациенти или от колега в случая.

Каквато и да е, когато има побойник и набит, виновникът е само един. Останалото е доизясяване на обстоятелствата.

Другари демократи така наречени капиталисти. Можехте за тези 20 години да си направите по-щастлива държава но времето почти изтече. Знаете ли че капиталист с 5 лева в джоба си е комунист колкото и невероятно да ви звучи. Знаете ли че думичките свобода,братство,равенство,истина са взети от виртуалното пространство и не са облечени в никаква конкретика. Единственото конкретно е че при либерална пазарна икономика управляват парите,а личността е на последна позиция. Имаме една известна банкерка, можете и нея да попитате. А и от многото фрапиращи случки живота вече едва ли струва повече от пет пукнати стотинки. Вие и до сега не разбрахте че ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА вече са други и по никакъв начин не могат да се съчетават с тези при социализма.

Скъпа,не е трябвало да го викаш,защото по това време най -вероятно е бил при любовницата си.Развалила си работата!!!!!

Хайде сега и лекарите, като полицаите - два пъти в година на психотест. А преди дежурство - тест с дрегер! Тези мерки ще спасят много човешки животи ....

ТОВА ЗДРАВНА СИСТЕМА ЛИ Е, ТОВА ДОКТОРИ ЛИ СА? БАСИ НЕКАДЪРНИТЕ ДОКТОРИ МЪРЗЕЛИВЦИ АКО МУ БЯХА ДАЛИ ТОПКА ПАРИ, ЩЕШЕ ДА СЕ УСМИХНЕ, А НЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО ИДИОТ.

Не! Няма да се усмихне! Ще иска две топки, но ако може някак си да не го търсят за пациенти да му нарушават спокойствието.За две топки да го викат само ако има банкет!

Ето ги обидите захвърчаха - некадърна докторка, агресивна и т.н. Ама да бяхте добре прочели, че тя не е травматолог, а затова се изисква специалист. Виж да даде първа помощ го е направила жената, но за останалото оня бабаит е трябвало да си свърши работата. и какво значи тук" Тя го е нервирала"? Щом е бил на разположение, какво има повече да се обсъжда. А да посяга и то сериозно на колежка вместо да обслужи по спешност пострадалия е непростимо. На всичкото отгоре на работно й място. Сега нека го тикне зад решетките за онези максимални шест годинки, та белкем там се поразмисли тоя ми ти доктор. Ако е изперкал да излизе в пенсия по болест/ психични отклонения/ , но да посяга - не. И докога ще се вдига ръка!? Ама и тоя не е попаднал на жена като мен, та да го видя как ще посяга. То всичко е до възпитанието на човек, а това не зависи от професията му. Жалко.

Щом и лекарите започнаха да се бият,значи мнооого сме го закъсали.

Хайде на хиперболизирай. Лекарите също са хора.

Щото го вика за изкълчено рамо и от къде знаеш, че е яла бой? Къде е медицинското?И каква е тая дума "дърявата". Това да не е "заслужавала си е дървото"

А полицая, който е разтървал ноя, той от къде знае, че е яла бой?

за това има специалисти на повикване, ако има случай, който не е в твоите компетенции, го викаш. как си представяте специалист вътрешни болести да намества изкълчено рамо без рентген и без упойка ? ами ако не е само изкълчено, ако е счупено ? нали после пациента ще ви съди, и то с право. като не ти се дават дежурства , просто кажи и това е.

да, докторът се е отзовал на повикването и е чакал в отделението лекарката, която най-напред е наредила да му се обадят да дойде, а после се мотае да поставя диагноза- е, не е ли за бой!

Затова трябва всички доктори и болнични структури да си минат на подчинение само на здравното министерство, да са на заплата и разположение както преди 89г. Сегашната търговско-търгашеска система се видя че с нищо не е по-добра за хората. Хиляди врътки за печалбарство от нашите пари а ефекта е самозабравили се псевдодоктори милионери и частни мошенници

Нищо не разбрах от новината. Нещо за полицая ли става въпрос или за ключицата на пациента?!

Поредното ми възмущение към здравната ни система и към тази на МВР е ясно, но поне автора на статията не е ли на ясно, че в бълг. език думата "колежка" не съществува.

Латинска Америка от миналия век! Мучачоси и Мучачити!!!

А не е вътрешно и наше е. Ние Ви плащаме заплатите ИДИОТИ. за ни нищо не ставате в по - голямата си част

Много странно явление, макар и очакващо се :) Това си е явен тормоз от страна на некадърна лекарка. Такива си ги имаме мноооооооооооооооооого в болниците. Въобще не се напрягат да свършат работа, а само "викат" този и онзи. Като са некадърни, да продават портокали на пазара и точка. А пък колегата дето е раздал шамари...на всички ни е идвало до гуша от "компетентни" лекри, ама не е този начинът. Има си по-културни решения, все пак сме интелигентни хора в 21 век.

По какво съдиш че е некадърна? Ако ти беше този с проблема ще се оставиш ли примерно на детски лекар да ти намества ключицата.

Щото го вика за изкълчено рамо и от къде знаеш, че е яла бой? Къде е медицинското?

Недопустимо е човек с неговото положение (длъжност, социален статус и претенции за интелект) да раздава юмруци. Недопустимо е хора като теб да ни лекуват, защото очевидно си от същата порода. Вие не ставате и за говедари, камо ли за лекари.