Инцидентът стана вчера около 11.30 ч. От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че 86-годишен мъж се е движил с велосипеда си в насрещната лента по ул. "Велико Търново" и предприел ляв завой на кръстовището с ул. "Авксентий Велешки".

В резултат на това колоездачът е отнел предимство и е бил блъснат от пикап "Нисан Навара", управляван от 49-годишен шофьор. Пенсионерът бе транспортиран в УМБАЛ "Свети Георги", но въпреки усилията на лекарите, почина.

Водачът на пикапа бе задържан за срок от 24 часа. Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая бе образувано досъдебно производство.

По-късно стана ясно, че водачът е един от собствениците на винзавода „Джиро Трейд” в село Първенец – Тодор Неделчев, съобщиха "Марица" и "Пловдив 24".
Той все още е в ареста, а по-късно през деня ще стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането му на 72 часа или ще го освободи.

През 2012 година Тодор Неделчев бе осъден на 5 години затвор по делото “Подпалвачите”. Тогава Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен, като подбудител и помагач, а бившите му работници Георги Кунчев и Димитър Зебеков, като извършители на серия от палежи на автомобили и жилища в Родопската яка.