Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му, съобщи бТВ. Проверката на общинските инспектори показа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. По информация на телевизията вече почти месец общината не може да открие строителя на сградата, на който също трябва да бъде връчен констативния акт. Пламен Георгиев трябва да премахне два навеса от терасата си, съобщи БНР.

Снимка: bTV

Обектите са строени преди Георгиев да купи тризонета. Според кмета на район "Слатина" Наталия Стоянова, документът, в който са описани като незаконни двата навеса от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Пламен Георгиев на 7 май. Той, от своя страна, е изпратил възражение с аргументи, оспорващи констатациите.

Окончателно решение по казуса трябва да вземе Дирекцията общински строителен контрол. Заради почти 200-квадратната тераса, която не е обявил в имотната си декларация, данъчните започнаха проверка на имотите на Георгиев. Той излезе в отпуск до 21 май. След това стана ясно, че няма да се върне на работа, докато не приключи данъчната проверка на имотите му.