Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки, съобщава БНТ. В обедните часове днес в Александруполис пристигна първия кораб с туристи, които прекараха няколко дни блокирани на острова.

В следобедните часове от острова бяха превозени и около 100 автомобила, но без техните водачи и пътници. Сред тях има такива с български, румънски, италиански регистрации. Част от тях са оставени с отворени прозорци.

На острова все още са блокирани български туристи, които споделиха, че там цари пълен хаос и хората са изключително изнервени. Гърци от Александруполис споделят, че от години пътуват често до острова, но за първи път са свидетели на такава ситуация.

"Има хора, които чакаха пет дни да дойде фериботът. Храната щеше да ни свърши. Хората започнаха да се изнервят, но всичко се оправи. Радваме се, че сме на сушата", коментира пред БНТ жена от блокираните туристи. 

Тази вечер се очаква да пристигне обещаният голям ферибот, който ще извърши няколко курса, за да превози голяма част от блокираните туристи.