Папа Франциск не изневери на запазения си стил да нарушава протокола. Както често го прави при обиколките си по света, той не остана безчучастен към приветстващите го хора и се смеси с множеството.

На излизане от храм-паметника "Александър Невски", на площада пред него, папа Франциск разговаря с вярващи, пристигнали да го видят, като позволи на някои от тях дори да си направят снимки с него.

Всички снимки вижте тук >>

За щастие на охранителите нарушаването на протокола не повиши риска от инциденти, а точно обратното. Изненадващото решение на папата дори успокои множеството, които преди това беше започнало да негодува, че засилените мерки за сигурност не позволяват дори на очите им да стигнат до Негово светейшество.

По-рано днес след срещата си с папа Франциск премиерът Бойко Борисов разкри любопитна част от разговора помежду им. Светият отец попитал министър-председателя дали е чувал какво различава терористите от протокол. След като станало ясно, че няма да получи верен отговор, обяснил: "С терористите може да се преговаря, а за протокола - не!"