„Аз съм невероятно притеснен след отвличането на Адриан, опасявам се, че ще има нови отвличания, защото се възражда този бизнес за пари“, каза бизнесменът Киро Киров пред Канал 3.

Той предположи, че това ще донесе невероятно напрежение в обществото, а и според него главата на Наглите така и не е бил разкрит и заловен.

„Аз лично не съм смятал, че е разкрит, защото на третия, втория или четвъртия ден дойде някой и ме попита "как сте господин Киров?". Значително по-интелигентен. Мисля, че има глава, която е ръководила цялата група от Наглите. По-висша инстанция, вероятно.“

"А когато ме снимаха, че съм жив на съответния ден с вестниците, този със снимките ми каза: "Аз съм минал 2000 километра заради тебе!" „Радиусът е Франция, Испания - казал съм го на полицията. Не зная дали това бе човекът, който се обърна към мен с "Вие". Не бих го разпознал сега“, коментира Киров.

Киро Киров видя много сходни неща между неговото отвличане и похищението на Адриан в действията на похитителите.

„Чудя се на тия комуникации с есемеси, как не могат да засекат местонахождението на телефоните. Естествено, те не се обаждат от мястото, където държат похитения“, добави той.

Киро Киров предположи, че парите, събрани от похитителите от отвличания, може да се използват и за тероризъм: „Може да бъдат използвани за какво ли не, включително и за тероризъм. В моя случай парите бяха броени в някаква агенция, която ги преброила, автоматично записвайки номерата им. Имам списък с номерата на банкнотите. И каква полза? Нито една банкнота не се е появила“.

Иван Киров пред Дир.бг: Отвличането съсипа баща ми, фалирахме