Акцията по издирването на черната кутия на падналия МиГ-29, който се разби по време на военно учение край Шабла, отново е преустановена заради лошите метеорологични условия. 

От Министерството на отбраната съобщават, че когато времето позволи, операцията по търсенето на черната кутия ще бъде възобновена.

До момента беше установено, че самолетът е паднал на 18 километра навътре в морето от нос Шабла. На голяма дълбочина бяха открити части от колесника и от двигателя. Специалисти на борда на минния ловец "Цибър" обследваха района с помощта на дистанционно управляеми апарати за подводен оглед.

"При удара на водата с висока скорост - над 900 км/ч, водата е като бетон - по-твърда от бетон", заяви в интервю ден по-рано началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който уточни, че експлозия не е имало, както и че не може да се говори за сваляне на самолета, защото полетът е бил контролиран. 

По думите му не са напразни опитите за намирането на черната кутия, тъй като "ако херметичността на водозаписващото устройство не е нарушена, може да бъде получена достоверна информация за причините за трагичния инцидент".

9 юни 2021 г. сутринта бе съобщено, че "при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч. Пилотът му майор Валентин Терзиев беше обявен за загинал няколко дни по-късно, когато при издирвателната акция откриха негов биологичен материал.