Отново спряха търсенето на черната кутия на МиГ-29 заради лошото време

Когато метеорологичните условия позволяват, издирвателната акция ще бъде подновена, заявиха от военното министерство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грозно. ...и НЕпростимо. ——— Можеха и то НЕзабавно да Имат Всякаква Помощ от ТопЕксперти на НАТО . ...и НЕ позволиха. (...Защо ли ?! ;-) ...та остава ЕднаЕдинствена алтернатива - или Е в мадаИмРаша, или Е свален поради Доказаната Невъзможност комуникация с ПВО при РязкоКритични ситуации. ...като в И-двата варианта - Хибридът е Бетер оня до Камчия.

Разбрахме вече, че няма да я намерят. Не бива, че инак някого или повече хора ги чака военен съд.

Признайте си, че смъкнате човека по погрешка, бе! И без това ви разтурват седенката след 11-ти.

Добре ,че не им плащат за свършена работа,че от глад щяха да умрат горките

~~~~~~~СПРАВКА ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ~~~~ 14 МАЙ – ПОНЕДЕЛНИК 00 часа на 13 срещу 14 май Вълни до 90 сантиметра, вятър 37 км/час (на 10 метра височина), 41 км (на 100 метра височина), 03 часа Вълни до 1,4 метра, вятър 35 км/час (на 10 метра височина), 38 км (на 100 метра височина) 06 часа Вълни до 1,3 метра, вятър 41 км/час (на 10 метра височина), 44 км/час (на 100 метра височина) 09 часа Вълни до 1.30 метра, вятър 31 км/час (на 10 метра височина), 35 км/час (на 100 метра височина 12 часа Вълни до 1,20 метра, вятър 24 км/час (на 10 метра височина), 30 км/час (на 100 метра височина) В 12:30 часа при същите условия съобщават, че „ЛОШОТО ВРЕМЕ СПРЯ ТЪРСЕНЕТО НА ПИЛОТА И ЧЕРНАТА КУТИЯ”. Освен това „при вълнение корабът се клател и сонарът не можел да се прицели точно в дъното”! Не се смейте – това е официално обяснение на военноморските ни адмирали-капацитети и министъра 15 часа Вълни до 80 сантиметра, вятър 16 км/час (на 10 метра височина), 14 км/час (на 100 метра височина) 18 часа Вълни до 60 сантиметра, вятър 6 км/час (на 10 метра височина), 5 км/час (на 100 метра височина) 21 часа Вълни до 40 сантиметра, вятър 14 км/час (на 10 метра височина), 14 км/час (на 100 метра височина) * 24 часа Вълни до 30 сантиметра, вятър 16 км/час (на 10 метра височина), 17 км/час (на 100 метра височина) . На 15 май (вторник) морето е с подобни параметри на вълните, както и вятъра (също имам данните по часове, но постът ще стане много дълъг). Днес, на 16 юни морето е повече от приветливо. Обаче издирването на „черната кутия” ще бъде възобновено едва утре сутринта (четвъртък). Пилотът не го издирват – защо да харчат пари да търсят едно тяло, за да го погребат. Те, рибите, са затова!

Военнослужещите знаят за каква пародия става въпрос в армията, но покрай този трагичен инцидент и на цивилното население им се изясни как стоят нещата.

Говирих с познати, морето в момента е действително необичайно бурно и за издирване точно сега не може и да се мисли. Обаче странно е, ако тези черни кутии не са по някакъв начин "чипирани" и сами не сигнализират за местонахождението си. Освен, ако, разбира се, при удара кутията не се е разрушила?

Има нещо много гнило в цялата работа. През 1974 (на ученията"Гранит 74") край Балчик падна МиГ-21 поради повреда в двигателя. Падна от над 5000 метра в морето, но, слава Богу, пилотът катапултира. На четвъртия ден морските извадиха самолета почти цял - само крилата бяха станали на юфка. А за този МиГ-29, за да се пръснат останките на повече от една квадратна миля, 100% е имало взрив. И то те от собствена ракета - защото взривателят и се активира само след отделяне от крилото. Мое лично и неангажиращо мнение - този самолет е бил свален. Друг е въпросът от кого и защо, и дали изобщо някога ще научим истината. А "черната" кутия няма да я намерят, за да не разкаже нещо нелицеприятно.

Може и "вежливите человечки" да са го свалили.

Не могат или не искат да намерят черната кутия?

източете/изпомпете морето,

Самолета е гръмнат във въздуха, иначе няма как се пръсне на един кв. км. Всичко останало което ни лъжат е Bull shit.

Или ракетата под крилото му се е взривила. В първия ден след събитието, един твърдеше че е вътрешен човек, и че имало партида намокрени ракети в склад. После изчезна тоя човек.

И него ли не могат да го намерят?

Най-вероятно самолета се разрушава от взривена под крилото му втора ракета. Какво да се очаква от боеприпаси закупени още от времето на СССР? Затова и опитния пилот е бил обречен.......

И пилотът дори не имал време и да си помисли за катапултиране.

Частен разговор, мунчо пълководеца казал че не поема никаква отговорност. Отчитал се само на москва

А бе цървул президента ли решава какви самолети да се купят.

А кой е решил за тези миг29?

Тъп 34, нима Радев не знае за рисковете от тези стари, стари ракети за миговете??? Нещо казал ли е по въпроса?

Подозирам, че не искат да открият черната кутия и че нарочно спират "търсенето, защото на някои хора им е по-удобно така

Изчезнал 30 мин след полунощ. Тия съобщиха чак след 4-5 часа. Прецедента мунчо обяви на другия ден пилота за загинал, на третия ден откриха някакъв материал ,но на 4 отрекоха. Щото мястото на падане дори не било същото. Баси бетона да разпръсне частици на 3 квадратни километра .

Не мислиш ли, че е редно първо да съобщят на близките, а после на тебе? На сутринта в 7и30 всички интернет сайтове вече бяха написали за изчезнал самолет.

Някой хорица тайно се надяват кутиятията да си остане на морското дъно..

Петров и Боширов с леководолазни костюми вече отдавна са я отмъкнали в паузите на търсенето.

Петров и Боширов да бяха помогнали за ваденето на Курск.

Какво лошо време?! Къде?! Тези нещо здрави са оплескали на това учение. Вече ни правят на маймуни.

По- лесно би се намерила карфица в ТКЗСкамара от слама . Ясно ,е вече, че е ,,гонил целта,, и се е снижавал, сякаш самолетът е на десетки хиляди метри. Кой заповяда такава дебилска задача за Миг-29?

Нали казаха, че самолета имал с-ма, която предупреждавала пилота, ако се сниши прекалено и пилотът е бил с опит и изключителни качества. Задачата сьс сигурност е дебилна, но трябва да има и нещо друго! Нещо много лошо се е случило!

Сръбските мигове са се справили със задачата.

Браво на тях това ли трябва да кажем?! Или щом те са се справили не е било малоумие, така ли?! Техните мишени такива ли бяха или това не е важно?!

А нашият МИГ да не беше една от мишените?

Ами, да се помолим, ако ни напада някой, да ни нападне в хубаво време, ако може да не вали, да не духа и ако грее слънце ще е супер. Че с тая техника която имаме, ако времето е лошо, няма да могат да изкарат коритата в морето и чуждата войска ще дебаркира и ще стигнат до Гръцката махала във Варна, преди да успеем да реагираме.

Кво време та клати , бе?? Анадолските мангали вече ни превзеха на обяд при слънце!?

Румънците имали парад, на 1 декември ли по-предна някоя година. И се надявали да видят Ф-16 дето взели. Е не летели поради някакво заледяване. И в техен вестник излиза, Ф-16 лети само в хубаво време. Нещо като с нашите Кугъри.

Кутията е проектирана да изкара 30 дни на тези условия.

Я изкарала, я - не.

Обзалагам се, че тази няма да изкара!

243Win

Тц, друго казаха военните - 30 дни устойчивост на мъгла, в морето 48 часа. Руска е все пак.

не им се търси !

Все си мисля че са атакували електрониката на самолета чрез скаларно оръжие, гледам в МО са доста на мода тези нови оръжия и не само там.

PEYTSCH

В зависимост от изборните резултати на 12.07. времето може да се оправи или...окончателно да се равали докато минат и президенските избори...Така е констуирана оранжевата черна кутия...

По-добре да спират тези тъпанари!Хората за 1-2 дни ги намират в Тихия,Атлантически или Индийски океан тези в един залив не могат да намерят.

Абе малайзийския самолет боинг777 още не са го намерили.

243Win

Голяма излагация! То не можели да я намерят тая пуста кутия, ама то не се знаело дали записа е оцелял, щото водата била солена, ама тя технологията била стара, ама самолета бил проектиран 60-те години на миналия век, ама бил сглобен в петък, пък го ремонтирали махмурлии руснаци в понеделник.... Ми защо са ви тия москвичи бе? Кой кара москвич, при положцение, че има далеч по-добри варианти. Имам чувството, че някаква руска кукувица е снесла яйца в мозъците на българските военни. Всичките сте с промити кратуни, баси!

Ф-16 е по-стар от МиГ-29. Ф-16 бе с първи полет 20 януари 1974г. Докато ни ги доставят, ще са на около половин век. А разни части в МиГ-овете направи се замествали с нови, че така било по-лесно. От полските двигатели какво стана е неясно, но 100% сделката бе по-неизгодна от тази с руснаците, пък макар и със спестени около 3% в цената, бяха с 350 часа полет гаранция, а другите с 500 часа. А и едните са производителите.

243Win

F-16 е уважаван по целия свят самолет, който се усъвършенства постоянно, зара злика от руските кенефи. Тези, които сме поръчали, нямат нищо общо с първите Ф16, освен името, разбира се. Индийците неслучайно разалиха сделка с руснаците за 10 милиарда - оказа се, че качеството на изпълнение при руснаците не задоволява дори индийските стандарти. А ние продължаваме да ги ручаме жабетата.

Реално руснаците развалиха сделката с Индия, защото не разрешиха двигателите да се произвеждат там. После обаче постигнаха споразумение. Така че има такова споразумение.

на 39-ти септември...

Тогава ли ще пристигнат нашите Ф 16...