Тази сутрин водолази откриха тялото на 11-годишното момче, което изчезна в река Струма край Кресна в събота следобед.

Детето е открито на речното дъно на дълбочина от 2,5 метра, на метри от мястото, където вчера е играело с двете си братовчедки от Кресна, на които било на гости. Речният бряг там редовно се използвал от местните хора, включително и деца, за плажуване през лятото.

В подновената тази сутрин акция по издирването му участваха над 60 души от РД "ПБЗН"-Благоевград, полицейски екипи, представители на БЧК и доброволци, съобщи за БТА директорът на РД "ПБЗН" - Благоевград Георги Пармаков. Издирвателните екипи са били на място още от 7 сутринта и са имали готовност да проверят реката чак до гръцка територия.

Вчера около 16 часа 11-годишният Светлин влязъл във водата на нерегламентирания плаж и не излязъл. Едно от децата се опитало да го спаси и успяло да го хване за ръката, но течението повлякло Светлин. С тях не е имало възрастен човек и звъннали за помощ на роднини.

Веднага започнало издирването му от рафтъри, които имат база наблизо, екипи на БЧК, полиция, пожарникари, роднини и доброволци. До късно снощи детето не бе намерено.

Светлин е от село Микрево. Тялото му ще бъде транспортирано в Благоевград за извършване на съдебно-медицинска експертиза.