Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава в отговор на отправени въпроси от страна на медиите.

По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен, уточняват от "Дондуков" №2.

По-рано днес визитата на държавния глава Румен Радев в Естония беше отменена, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. След това обаче естонският президент Керсти Калюлайд обяви в профила си във Facebook, че българският й колега е бил контактен със заразен с коронавирус.

Калюлайд посочи още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата "Три морета".

На 16 октомври президентът, министърът на отбраната и висши военни присъстваха на церемонията пред Паметника на летеца в центъра на София по случай 108-ата годишнина от създаването на военновъздушните сили. Днес обаче стана ясно, че новият шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров, който също присъства на церемонията, е дал положителен резултат за коронавирус и е имал контакт с президента.

Министър Карачанов се е самоизолирал.