Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната болница за рехабилитация в Котел, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Министър Меджидиев посети извънредно града и се срещна на място с кмета Коста Каранашев, с лекари и медицински специалисти, както и с управителя на лечебното заведение - д-р Цветан Влахов.

По думите на министър Меджидиев проблемите на болницата се дължат на лош мениджмънт. Болни пациенти са били връщани умишлено при наличие на легла, а персоналът е бил заплашван и принуждаван да напуска.

Министър Меджидиев е получил уверението на лекарите и медицинските специалисти, че са готови да подновят дейността на болницата и дори напусналите са готови да се върнат на работа при един добър мениджмънт. По думите му кметът и представители на Общинския съвет на Котел са уверили, че задълженията на болницата към Общината - около 100 хил. лв., ще бъдат опростени. Министерството на здравеопазването ще потърси механизми за компенсация за другите натрупани задължения, така че да може да се изплатят възнагражденията на персонала, допълва министър Меджидиев.

Снимка: БТА/МЗ

По-рано днес пред журналисти в Котел министър Меджидиев каза, че ще освободи управителя на лечебното заведение. Пред БТА днес директорът на лечебното заведение д-р Цветан Влахов каза, че задълженията на болницата са близо 300 хиляди лева.