Димитър Ламбовски, който сега е бизнесмен, а преди беше депутат от НДСВ, откри граната, заложена на дръжката на вратата на автомобила му. Колата е била паркирана близо до ресторант “Прима” в столичния квартал “Бояна”, а сигналът за бомбата е бил подаден в 16,30 ч., съобщи "Труд".

Гранатата е обезвредена, а криминалисти коментират, че демонстративното й поставяне говори за сплашване.

Не искам да коментирам опита да взривят колата ми, защото съм включен в програмата за защитени свидетели и нямам право да изнасям каквато и да е информация". Това заяви пред Faktor.bg Димитър Ламбовски.

Ламбовски призна, че след вчерашния случай му е назначена охрана от полицията.

Имам версии кой може да ми е сложил взривното устройство, но ми е забранено от следствието да коментирам публично”, каза бизнесменът.

Ламбовски е ключов свидетел по делото срещу скандалната съдийка Румяна Ченалова. През април ексдепутатът и друг свидетел - Димитър Попов, заявиха пред съда, че тя е получила 690 000 лева за да реши дело на "Обединени енергийни търговци" срещу НЕК в полза на частното дружество.

МВР проверява и версиите за бизнес или лични отношения.

"Той си е бизнесмен и ако има неуредени сметки, би трябвало да е по-скоро във връзка с тях. Какво като е свидетел по делото срещу Румяна Ченалова?", каза по-рано днес ексдепутатът Татяна Дончева.

Наблюдатели припомнят, че Ламбовски беше и последният, с когото бившият шеф на ДАНС Петко Сертов беше говорил преди да изчезне мистериозно в края на миналата година. За това разказа лично бизнесменът, който се занимава основно с продажба на ел. енергия и строителство.