Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен утре заради предстоящото обезвреждане на бомба от Втората световна война, предаде Ройтерс, като се позова на управата на аерогарата на германската столица. По-рано от летище Тегел предупредиха пътниците да очакват нарушения на полетите утре сутринта.

Тогава е предвидено да бъде обезвредена 500-килограмова британска бомба о Втората световна война. Те е била открита при строителни работи близо до централната железопътна гара в Берлин и всички сгради в радиус от 800 метра ще бъдат евакуирани в петък от 9 ч. (10 ч. българско време).

Самолетите, които правят заход за кацане на летището, което се намира на около 7 километра от централната гара, ще трябва да не летят над мястото, където ще бъде обезвредена бомбата. Самолетите ще трябва да летят през по-голям интервал от обичайното.

Една автобусна линия, която води до летището, обаче ще бъде пренасочена.  В зоната за евакуация се намират германското министерство на икономиката, както и на транспорта, военна болница и посолствата на Индонезия и Узбекистан

Повече от седем десетилетия след края на Втората световна война, Германия продължава да открива всяка година над 2000 бомби, отбелязва Ройтерс. Летище Тегел бе затворено за кратко през август миналата година заради открита съветска бомба, което доведе до пренасочване на полети към другото берлинско летище, Шонефелд.

Тегел е основното летище на германската столица. То обслужва над 21 милиона пътници годишно, посочва Ройтерс.